DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bianchi barátja érkezhet a Ferrari akadémiájára

Az idén elhunyt francia F1-es barátja és mentoráltja lehet a Ferrari versenyzői akadémiájának legújabb tagja, miután minden bizonnyal két ifjú tehetség is távozik a szezon végén.

Változik a Ferrari versenyzői akadémiájának felállása, minthogy a hírek szerint az egyaránt 2010 óta az olaszok pártfogásában lévő Raffaele Marciello és Lance Stroll egyaránt elhagyja Maranellót a szezon végén, s rajtuk kívül Luca Baldisserri menedzser is távozik. Az olaszok viszont állítják, hogy továbbra is fenntartják a programot, s az idén a GP3-ban szereplő korábbi Formula Renault Alps-bajnok Antonio Fuoco és az F4-es futamgyőztes kínai Zsu mellett az Autosprint értesülései szerint új versenyző is bekerülhet a csapatba.

leclerc_d



A lap a néhai Jules Bianchi barátjáról és mentoráltjáról. a monacói Charles Leclercről beszél, aki idén nagyszerű szereplést mutatott be az F3-as Európa-bajnokság küzdelmei során. Leclerc egy ideig vezette is a pontversenyt, s bár végül csak negyedikként zárt, így is magasan ő lett a legjobb újonc, ráadásul remek teljesítménnyel másodikként zárta s makaói F3-as versenyt.

A monacói versenyző jövő évi terveiről egyelőre még nincs hivatalos közlés, a pletykák mindenesetre egy GP3-as ülésről szólnak az ART csapatnál, ahol menedzsere, Nicolas Todt is dolgozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: