DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Majdnem feladta F1-es álmait Rossi

Brazíliában idei utolsó Formula-1-es versenyét teljesítette a Manor amerikai pilótája, aki elárulta: a 2015-ös szezonban kis híján az IndyCar mezőnyében kötött ki. Az utolsó pillanatban jött a lehetőség, hogy a tűz közelében maradjon.

A 23 éves Alexander Rossi a Szingapúri Nagydíjon váltotta a Manor spanyol versenyzőjét, Roberto Merhit, ezzel pedig hosszas várakozás után a korábbi Caterham- és Marussia-tesztpilóta versenyen is bemutatkozhatott a királykategóriában. Mivel párhuzamosan a GP2-ben is szerepel, az Orosz Nagydíjat kihagyta, és hasonlóan tesz Abu Dhabiban, szezonja így ténylegesen már Sao Paulóban befejeződött.

A versenyző azonban, akinek F1-es bemutatkozása már évek óta többször felmerült, év elején kis híján lemondott a királykategóriáról, hogy az IndyCar egyik csapatának ajánlatát elfogadja. „2014 nagyon, nagyon nagy kihívást jelentett” – mondta Rossi az Autosportnak, aki tavaly GP2-es szezonját fejezte be idő előtt, a Caterham is menesztette, végül a Marussia szűnt meg, ahol Jules Bianchi balesete miatt kaphatott volna versenyülést.



„Semmiféle kapcsolatom nem maradt a Formula-1-ben, egyetlen csapattal sem volt jövőm. Ezen a ponton november-december körül egy IndyCar-ülést hajszoltam. Január első heteiben nagyon közel kerültem ahhoz, hogy Dale Coyne csapatával megegyezzek. Ekkor került az asztalra a GP2-es ajánlat, és úgy döntöttünk, hogy visszatérünk Európába.”

A folytatás ismert: Rossi futamokat nyert a Racing Engineering csapattal, jelenleg második a bajnokságban, első F1-es versenyeit követően – legjobb eredménye 12. pozíció az USA Nagydíjról – pedig esélyes arra, hogy jövőre is a Manor pilótája legyen. „Úgy érzem, hogy az esélyeim egy F1-es ülésre az eddigi legjobbak. Nem foglalkozom semmiféle más iránnyal. Habár keresgéltem az IndyCarban, a végcél az F1 volt. Ha jövőre nem sikerül ülést találnom, nem tudom, fogok-e valaha. Ezért most teljes mértékben erre kell összpontosítanom” – beszélt 2016-ról Rossi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: