DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Lotus: Grosjean nagy tettet hajtott végre

Az enstone-iak helyettes csapatfőnöke szerint F1-es pilótája annak ellenére futott kitűnő versenyt Interlagosban, hogy nagy nyomást helyeztek vállára a párizsi terrortámadások.

A pénteken késő este, Párizsban lezajlott terrortámadás-sorozat világot megrázó eseményei természetesen a Forma-1 családját sem hagyta hidegen: a rajtrács állók egy perces néma csenddel emlékeztek az áldozatokra a futamelőtt, a dobogó mellé pedig egy gyászszalagos francia zászlót helyeztek ki a szervezők Interlagosban.



A mezőny egyetlen francia pilótája, Romain Grosjean a francia trikolórt mintázó karszalaggal versenyzett, és ahogyan nyilatkozataiból kiderült, mélyen megrendítette a támadás. Ennek ellenére nagyszerű versenyt futott, és a 15. helyről indulva kilencedikként ért célba - Felipe Massa kizárása után pedig előrébb lépett még egy helyet.

„Nagyon örülünk neki, hogy Romain a pontszerzők között végzett” - nyilatkozta Federico Gastaldi, a Lotus helyettes csapatvezetője az Autosportnak. „Nagyon nehéz hétvége volt ez számára, és természetesen mindannyiunk számára is. Rettentően elszomorítóak és ijesztőek a Párizsban történtek, amely miatt mindannyiunknak nehéz hétvégéje volt.”

„Romainnak sikerült összeszednie magát, annak ellenére, hogy befolyásolták a támadások - és még mindig befolyásolják. Hatással volt rám is, a paddockra, így el lehet képzelni, milyen nehéz lehetett neki, azért, mert francia” - mondta Gastaldi, majd hozzátette, hogy pilótája professzionális személyisége ellenére is kimutatta érzelmeit az interlagosi hétvége folyamán. „Nem szabad elfelejtenünk, hogy mi is csak emberek vagyunk, ez pedig csak autóversenyzés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: