Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 1. szerda
F1

Száguldás és cirkusz

A már jól ismert F1-es idény-összefoglaló mellett idén egy vadonatúj, a nemzetközi és a hazai autósport legfontosabb eseményeit bemutató kiadványt is készítünk a szezon végeztével.

Száguldás és cirkusz 2015-2016

Vettel vörösbe öltözött, a legendás Honda-motorok a régi dicsőséget nyomokban sem idézve tértek vissza az F1-be, az ifjabb Verstappen érkezésével pedig bebizonyosodott, hogy egy 17 éves pilótának is van keresnivalója a szériában: kezdődhetett volna jobban a 2015-ös szezon a száguldó cirkuszban? Talán csak akkor, ha az előző esztendő nagy Mercedes-fölényét meg tudja törni valamelyik nagy múltú vagy feltörekvő alakulat, esetleg az istállón belül komoly ellenfele tud lenni a bulvárvilág felé nyitó Hamiltonnak a csapattárs. Nos, a Ferrari ugyan szerzett néhány győzelmet és Rosberg is nyert pár futamot, ám komolyan senki nem veszélyeztette a tavalyi bajnok újabb diadalmenetét. Unalmasnak ennek ellenére sem lehetett mondani a történéseket, hiszen beszélhettünk eleget a Red Bull-Renault házasság megromlásáról, a Lotus-válságról, a 30. Magyar Nagydíjról, egy rali-világbajnok fiának sikereiről, a Haas közelgő érkezéséről és Bianchi haláláról.

száguldás_és_cirkuszÉvösszefoglaló kötetünk ennek az emlékezetes szezonnak a legszebb pillanatait eleveníti fel, az élmények felidézéséhez a sportág legjobb fotósait hívva segítségül. Az ő képeiken és a legjobb hazai szakírók helyszíni beszámolóin keresztül mindenki újra átélheti az esztendő izgalmait, a kötet méltó társa és folytatása lesz a korábbi években megjelent hasonló kiadványoknak.

Kiadónk hagyományos F1-es évösszefoglaló albuma és vadonatúj autósport évkönyve már most, elővételben, akciós áron megrendelhető.

Egy kötet ára 5990 Ft helyett 4990 Ft, a két könyv együtt csak 7990 Ft!

Előrendelési szándékát a levelezes@formula.hu címre várjuk.

Ráadásul rendkívüli ajánlatunk keretében most minden könyvmegrendelőnk háromhavi Autósport és Formula Magazint kap ajándékba!

könyv

Autósport évkönyv 2015

„Az autóversenyzés öt perccel az után született, hogy elkészült a második gépkocsi” – mondta Henry Ford, és a rajongóknak nem kell bizonygatni, hogy igazat beszélt. Nagyjából 130 esztendővel az első Benz Patent-Motorwagen beindítása után ugyan egy az űrből érkezett kívülálló azt is hihetné, hogy azóta nem sok minden változott a világban, hiszen az egyik legnépszerűbb és leggyorsabb bajnokság küzdelmeit rendre a Mercedes-Benz nyeri, ám mi, a benzingőzök szerelmesei pontosan tudjuk, milyen színes és változatos lett napjainkra az autósport. Világszerte százezrek vándorolnak el egy-egy futamhelyszínre, hogy láthassák kedvenceiket, hogy részesei lehessenek az izgalmaknak, de annak sem kell szomorkodnia, aki nem szeretné elhagyni Magyarország területét, hiszen a jobbnál-jobb hazai szériák mellett nekünk a legfontosabb nemzetközi versenyek résztvevői is házhoz jönnek. És akkor a televízió, az internet és a nyomtatott sajtó nyújtotta lehetőségekről még nem is beszéltünk.

Az Autósport évkönyv szerkesztői most még egy csatornát nyitnak: a kiadvánnyal azoknak szeretnének kedveskedni, akik képzeletben újra át akarják élni 2015 minden fontos történését. Legyen szó F1-ről, WTCC-ről, Le Mans-ról, WRC-ről, RX-ről, vagy az itthoni küzdelmekről, ebben a könyvben lehessen minden fontos eseményt, adatot megtalálni – akár a szezon végén, akár évtizedek múltán veszi majd kezébe az olvasó.

Kiadványaink megtalálhatóak a Formula.hu webshopjában és a könyvesboltok polcain.

Korábbi kötetek:

Száguldás és cirkusz 2014-2015

Az Autósport és Formula Magazin gondozásában és a Pirelli támogatásával megjelent Száguldás és cirkusz 2014-2015 című kötet nagy részletességgel tekint vissza a 2014-es szezon futamaira és történéseire, ugyanakkor összefoglalja a 2015-ös évaddal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat is.

SZC_2014-15_05_h ringre_resize

Az új szabályok alaposan felforgatták az erőviszonyokat az élmezőnyben: a csapatok közül a Mercedes készült fel legjobban a megváltozott kihívásokra, és bár a szezon során az istálló végig domináns maradt, ez az év mégis jóval több fordulatot hozott, mint a trónról letaszított Sebastian Vettel és a Red Bull korábbi egyeduralma. Két pilótájuk, Lewis Hamilton és Nico Rosberg ugyanis az utolsó versenyig kiélezetett küzdelmet folytattak a világbajnoki címért. 

A most megjelent könyv segítségével újraélhetjük a szezon minden rezzenését és a két gigász küzdelmét, melyet végig szoros csaták, előzések és kiesések jellemeztek. A kiadvány emellett megemlékezik arról, hogyan jutott el a közös sikerig a szezon két bajnoka, Hamilton és a Mercedes - egyiküknek számos áldozat, a másiknak pedig 120 éves motorsport-történelem kellett, hogy felérjen a csúcsra.

Hamilton

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a 2014-es Formula-1-es szezonnak a Magyar Nagydíj volt az egyik legemlékezetesebb versenye. Az időzítés aligha lehetett volna jobb, hiszen mindez remek felvezetése volt a 2015-ös jubileumi 30. magyar futamnak. Az évforduló alkalmából a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgatója és alelnöke, Gyulay Zsolt és Gerstl Péter beszélnek a Magyar Nagydíjak múltjáról, jelenéről és jövőjéről. 

Ring

A könyv videóajánlója:

Válogatás a kötet legszebb oldalpáraiból:

A Száguldás és cirkusz 2014-2015 keménytáblás borítóval, 176 oldalon, 205 x 270 mm-es méretben jelent meg, és kedvezményes áron megrendelhető a Formula.hu webshopjában.

A kiadvány ára 5990 Ft, de aki a szerkesztőség címén rendeli meg (levelezes@formula.hu), az 25% árengedményre számíthat, és mindössze 4490 Ft-ért az övé lehet az exkluzív szezonösszefoglaló.

Egyúttal egy másik kedvezményes ajánlatot is választhatnak az érdeklődők, hiszen most "Kettő az egyben" csomagban megvásárolható a Száguldás és cirkusz 2013-2014, valamint a Száguldás és cirkusz 2014-2015 kötete, összesen 5990 forintért. Ezzel kapcsolatban részletek itt olvashatóak. 

A megrendelések személyes átvételre Budapesten és Miskolcon előzetes egyeztetés után szintén van lehetőség, a fővárosban az AV Planet irodájában, amelynek címe 1147 Budapest Telepes u. 1., illetve a borsodi megyeszékhelyen a szerkesztőségben.

Száguldás és cirkusz 2013-2014

szaguldas2013

Sebastian Vettel vezérletével a Red Bull 2013-ban zsinórban negyedszer is kirobbanthatatlannak bizonyult a Forma-1 trónjáról, végképp megpecsételve ezzel a V8-as, atmoszférikus erőforrások korszakát. A Pirelli támogatásával elkészült könyv feleleveníti a sokszor kifütyült, a televíziós nézettségi adatokat is megfaragó, ám a szemünk előtt korszakos zsenivé váló német útját az újabb címvédésig, de a versenyek történéseinek felidézése mellett arra is megpróbál választ adni, hogy minek volt köszönhető a heppenheimi fenegyerek és az energiaitalos alakulat elképesztő fölénye. A sikerek egyik fő letéteményese minden kétséget kizáróan a főtervező, Adrian Newey, akinek pályájáról és a zsenialitása mögött húzódó alkotói filozófiájáról is sok érdekességet tartogat a kiadvány.

Clip_11

Michael Schumacher ugyan tavaly már nem volt jelen a mezőnyben, de így is a hétszeres világbajnok nevéhez fűződik az év egyik legsokkolóbb eseménye, a szörnyű franciaországi síbaleset, amelynek hátteréről, a klasszis sérüléseiről és annak kockázatairól is olvashatnak az érdeklődők.

Clip_6

A 2014-es Formula-1-es szezonra előretekintve az olvasó közelről megismerkedhet a drasztikus külső és belső változásokon átesett autókkal, a technikai érdekességekkel és ínyencségekkel, továbbá a versenyzői törzsgárdával és a hozzájuk most csatlakozó újoncokkal is. Noha az utóbbi néhány évtized legnagyobb horderejű változásai után jósolni szinte lehetetlen, a kötet felsorakoztatja azokat a nyomós okokat is, amelyek garanciát jelentenek arra, hogy a sportág történetének 65. szezonja rendkívüli izgalmakat tartogat.

Clip_2

A Száguldás és cirkusz 2013-2014 keménytáblás borítóval, 176 oldalon, védőborítóval, 205 x 270 mm-es méretben jelent meg, s nemcsak a kiadónál (formula.hu), hanem a nagyobb könyvesboltokban (Alexandra, Libri, Líra), a hipermarketekben (Auchan) és az online forgalmazóknál (Bookline) is megrendelhető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?