DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ricciardo: Ferrari vagy NASCAR?

A Red Bull kiszállása továbbra is lehetséges, ebben az esetben pedig a F1-es mezőny tehetséges tagja marad ülés nélkül. Egyesek Raikkönen utódját látják benne, de a versenyző elismerte, a NASCAR is opció.

Bár az energiaitalos csapat nemrég arról beszélt, a szerződéssel rendelkező Daniel Ricciardo jövőre is náluk vezet, ez nehezen lesz megvalósítható, ha az istálló nem talál motort magának, és kiszáll a sportból. Ricciardónak ebben az esetben is lenne alternatívája. Dale Earnhardt Jr. – akinek néhai édesapja az ausztrál példaképe volt, ezért is használja a 3-as rajtszámot – nemrég Twitteren tett nyilvános ajánlatot az F1-esnek. „Meghívom Daniel Ricciardót, hogy vezesse a JR Motorsport autóját valamely utcai pályán tetszőleges időpontban” – írta a versenyző és csapattulajdonos.



Ricciardo a motorsport.com-nak ismerte be, hogy ha a dolgok rosszra fordulnak az F1-ben, akár az Egyesült Államokban népszerű sorozatban is kiköthet. „Ha nem maradok, Dale Jr. akkor is meghívott, hogy teljesítsek egy NASCAR-versenyt jövőre, ezért élhetek vele, ha nem kapok F1-es ülést. Szeretem Amerikát, ezért ott élni és versenyezni érdekes lenne. Nyilván azt akarom, hogy itt legyek a következő évben is, de ha bármiféle okból nem sikerül, akkor úgy tűnik, van egy opcióm.”

Ricciardót már idén szóba hozták a Ferrarival, mikor még nem dőlt el Kimi Raikkönen maradása, az f1hub.net pedig arra emlékeztetett, hogy az ausztrál Max Verstappennel együtt továbbra is esélyese a maranellói csapat egyik ülésének, miután Kimi Raikkönen szerződése 2016 végén lejár, a finn versenyző pedig nagy valószínűséggel visszavonul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: