DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Miben reménykedik a Lotus?

Az enstone-i F1-es istálló egyik pilótája sem tudott bekerülni a legjobb tízbe az időmérőn, de a vasárnapi futamon dobbantani akarnak - vajon sikerül-e nekik az újabb pontszerzés?

Meglepő, de igaz: a csapat a közelmúlt tekintetében inkább Pastor Maldonadóban bízhat, mint pontszerző, hiszen a venezuelai az utóbbi három verseny mindegyikén egyaránt az első nyolcban végzett. Romain Grosjean ezzel szemben Austinban technikai hiba áldozatává vált, Szocsiban pedig összezúzta autóját - a francia a 12., csapattársa rajtszámának megfelelően a 13. helyen zárta a mexikói időmérőt, és mindketten abban reménykednek, hogy vasárnap már nem szorulnak ki az első tízből.



„Nagyon magasan vagyunk, a pályának pedig kicsi a tapadása, és nagy leszorítóerőt igényel - tudjuk, hogy ezek a területek nem az erősségeink” - mondta Grosjean. „Nem voltunk teljesen magabiztosak abban, hogy milyen lesz a teljesítményünk a kvalifikáción. Ami azt illeti, jobban teljesítettünk, mint vártuk, még akkor is, ha nem tudtuk rendesen munkára fogni a gumikat. A verseny hosszúnak ígérkezik, ahol valószínűleg sokan fognak szenvedni a motorokkal és a fékekkel. Fontos lesz a rajt, mi pedig minden tapasztalatunkat fel fogjuk használni ahhoz, hogy komoly eredményt érjünk el.”

„Kicsit jobb időmérőt vártam, de elől nem volt sok tapadás, és autó hátsó részével sem voltam kibékülve” - nyilatkozta Maldonado. „Azt hittük, hogy jobbak leszünk, mivel új gumikat használtunk, de egyszerűen nem tudtuk őket rendesen kihasználni. Hosszú a verseny, és általában sokkal jobb a versenytempónk, ezért pontszerzésben reménykedem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: