DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: Sajnálom az austini nézőket

Az eső miatt a szervezők az USA Nagydíj szombati napjától egész egyszerűen távol tartották a fizető nézőket - az F1 85 éves vezetője sajnálatát fejezte ki feléjük.

Vasárnapig nem lehetett túl szerencsés F1-es rajongónak lenni Austinban: a pénteki nap csak egy szabadedzést tekinthettek meg a helyszínre kilátogatók, szombaton pedig ismét csak egy óra erejéig láthattak autókat a pályán, lévén másnapra halasztották az időmérő edzést - mármint az a kevés, akik a szervezők figyelmeztetése előtt elindultak a COTA-ra. A kvalifikáció helyett így a mókásabbnál mókásabb mutatványokba fogó csapatokon szórakozhattak - amit a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene egyszerűen bohóckodásnak nevezett.



Ecclestone azt mondta, hogy biztos volt abban, hogy a versenyt a terveknek megfelelően lefutják majd. „Végül is jól alakult, nem igaz?” - mondta az üzletember a Motorsport.com-nak. „Ha belegondolunk, pénteken még annyira nem voltunk annyira elragadtatva a helyzettől. Végül minden jóra fordult, és szerintem mindenki élvezte a versenyt, amelynek kimenetele az utolsó körig kérdés volt.”

A rajongókat illetően, akiket a szombati napról kizártak, ezt mondta: „Mindenki aggódott pénteken az eső miatt. Nagyon sajnálom őket, de nem tudunk ezzel mit tenni” - tette hozzá azok után, hogy pénteken is kifejezte sajnálatát a nézők miatt: „Azt gondolnánk, hogy az év ezen időszakában itt nem eshet, aztán itt van. Nem sajnálom egyikünket sem, mert a munkánkat végezzük, de a nézőket igen – ők idejöttek és eláztak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: