DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Arrivabene: Kimi akaratereje becsülendő

Maurizio Arrivabene, a Ferrari F1-es csapatfőnöke rendkívül büszke Kimi Raikkönenre, aki az USA Nagydíj versenyén mindent megtett azért, hogy visszaevickéljen a pályára, miután falnak ütközött.

Arrivabene korábban már elmondta, nagyon örül, hogy a Ferrari jelentős fejlődésen ment keresztül az év elejéhez képest – Vettel jelenleg a vb-pontverseny második helyét foglalja el, amely bizonyítja, hogy a csapat egyre közelebb van a Mercedeshez. Megelőzni azonban egyelőre nem tudják az ezüstnyilakat, így Arrivabene nem tehetett mást, minthogy gratulált Lewis Hamiltonnak harmadik világbajnoki címéhez vasárnap.

Arrivabene



„Gratulálok Lewisnak a bajnoki címhez” – mondta a csapatfőnök, aki azonban nyilatkozatában természetesen nem arra helyezte a hangsúlyt, hogy a brit pilótát dicsérje. A ferraris Raikkönen ugyanis nagy küzdelmet vívott az USA Nagydíj futamán, de végül hibázott, és a falhoz csapta autóját. Első látásra úgy tűnhetett, hogy a finn kénytelen lesz azonnal feladni a versenyt, ám végül trükkös kormánymozdulatokkal kiszedte a Ferrarit a gumifalból.

A balesetet ugyan biztosan nem volt jó látni, azonban Arrivabene elmondta, pilótájának küzdelmét és akaraterejét annál inkább: „Ami Kimit illeti, nagyra értékelem, ahogy harcolt, hogy visszamehessen a pályára, miután a falnak ütközött: ez abszolút mutatja a csapatszellemünket. Most folytatódik a bajnokság, és nekünk alázattal és határozottsággal kell tovább koncentrálnunk. Megpróbáljuk megszilárdítani a pozíciónkat a pilóták vb-pontversenyében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: