DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 30. csütörtök
F1

„Biztatásnak vettük Fernando kritikáit”

Ezt mondta a Honda motorsportfőnöke, Yasuhisa Arai pilótájának rádióüzeneteivel kapcsolatban. A japán szakember szerint Alonso teljesítménye feljogosítja arra, hogy ilyen megjegyzéseket tegyen.

A nem túl eseménydús Japán Nagydíj egyik legemlékezetesebb momentuma volt, amikor a Honda erőforrásainak gyengesége miatt év eleje óta szenvedő Fernando Alonso a rádión keresztül fakadt ki: „GP2-es motor, GP2-es motor!” – hallhatta mindenki a közvetítésbe is bejátszott üzeneteket, amelyek után a spanyol úgy nyilatkozott, privátnak kellene lennie a csapat és a pilóta között zajló kommunikációnak. A kétszeres világbajnok Szocsiban is elejtett egy aranyköpést, amikor mérnöke arról tájékoztatta, hogy a Mercedes-motoros Williamsben ülő Felipe Massával kellene harcolnia: „Értékelem a humorotokat” – reagált Alonso.

Alonso_OroszNagydíj_McLaren



A burkoltnak egyáltalán nem nevezhető kritikát természetesen a Honda szakemberei is meghallották, ám a japán gyártó motorsportfőnöke, Yasuhisa Arai egyáltalán nem haragszik a versenyzőre, sőt szerinte inkább pozitív hozadéka van Alonso kifakadásainak:

„Mindenekelőtt leszögezném, hogy Fernando megjegyzései biztatásként hatottak ránk. Szóval nem gondolok negatívan rájuk. Egyszerűen csak javítanunk kell a teljesítményünkön” – nyilatkozta Arai az F1i.com szaklapnak.

A szakember szerint a spanyol teljesítménye amúgy is feljogosítja arra, hogy megjegyzéseket tegyen a Honda erőforrására, hiszen a jó eredmények nem rajta múlnak: „Nem szabad elfelejtenünk, hogy Szocsiban a büntetések miatt a 19. helyről indult, és onnan jött fel a 10. helyre (aztán később egy másik büntetés miatt mégsem szerzett pontot – a szerk.). Briliáns produkciót nyújt, ezért örülök, hogy vele dolgozhatom” – jelentette ki Arai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: