DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz: Micsoda elkeserítő befejezés!

Akár mesébe illő vége is lehetett volna Carlos Sainz hétvégéjének, azonban fékhiba miatt pontszerző helyről kellett feladnia a küzdelmet az Orosz Nagydíj versenyén.

Sainznak lesz mit kipihennie a következő napokban, szombaton ugyanis hatalmas balesetet szenvedett, majd vasárnap ugyanabban a kanyarban ért véget a versenye. „Micsoda elkeserítő befejezése ez egy futamnak, ami olyan jól alakult! De azt kell mondanom, hogy boldog vagyok, hogy versenyezhettem azok után, hogy mi történt tegnap. Ma nagyon jól teljesítettünk nehéz körülmények között: a huszadik helyről indultam, keményen nyomtam, majd a hetedik helyen találtam magam…”

Sainz



Végül azonban nem sikerült a spanyol számára a pontszerzés, fékhiba miatt a gumifalnak ütközött. „Akár a hatodik pozícióban is végezhettünk volna! A verseny vége felé szóltak, hogy vigyázzak a fékekre, és ezt sikerült is megtennem amellett, hogy jó volt a tempóm. Sajnos nyolc körrel a verseny vége előtt felmondták a szolgálatot a 13-as kanyarban, és ez a futamom befejezését jelentette. Most néhány napot pihenéssel fogok tölteni...”

A Toro Rosso másik versenyzője, Max Verstappen elmondta, ő ennyire nem élvezte a versenyzést. A holland pilóta belekeveredett az első körben történt balesetbe, ez pedig rányomta bélyegét az egész futamára. „Csalódott vagyok, nem ez volt a legjobb rajtom, mert én is érintett voltam, amikor az előttem lévők ütköztek – ettől kezdve pedig nehéz verseny volt. Nagyon megsérült az autó, különösen a hátulja, és nem úgy viselkedett, ahogy kellett volna. Nehéz volt folytatnom, de megpróbáltuk, remélve, hogy újra pontszerzők közé kerülhetünk – a végén sajnos ez nem volt lehetséges.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: