DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button védelmébe vette Alonsót

Jenson Button szerint érthető volt csapattársa, Fernando Alonso vitás rádióüzenete a Japán Nagydíj versenyén – a brit elmondta, a kulisszák mögött gyakran hasonló módon fejezik ki véleményüket.

A McLarennek és Alonsónak továbbra is magyarázkodnia kell a Japán Nagydíjon történt rádióüzenet miatt, amelyben a spanyol versenyző közölte a csapattal, hogy olyan, mintha egy GP2-es motorral az autójában versenyezne. Az Orosz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján a McLaren pilótája elmondta, továbbra is fenntartja véleményét, miszerint priváttá kellene tenni a rádióbeszélgetéseket annak érdekében, hogy az ilyen jellegű üzenetek ne kerülhessenek a közvetítésbe.

Button



 Button védelmébe vette Alonsót, szerinte ugyanis az ő helyzetükben érthető a frusztráció – többször is előfordult már hasonló stílusú megnyilvánulás részükről, csak ezeket nem hallhatták a nézők. „Fernando és én gyakran kifejezzük a véleményünket, higgyék el nekem!” – mondta a brit. „Csak általában nem a kamerák előtt. Komolyan, nagy nyomást helyezünk a csapatra, nem csak ülünk a pálya szélén. Fájó, ha azt érzed, hogy nem tudod megtartani a pozíciódat a verseny alatt.” 

„Fontos, hogy legyenek érzéseink. Ez azt mutatja, hogy foglalkoztat minket a dolog, és hogy szeretjük ezt a sportot” – folytatta Button, majd hozzátette, a jövő évi maradásának feltétele az volt, hogy biztosítsák őt afelől, hogy a csapat nagy előrelépést tesz majd 2016-ra. „Ahhoz, hogy még egy évig ezt csináljam, tudnom kellett, hogy van valami pozitív kilátásban – most határozottan azt érzem, hogy ezen a télen sok dolgot meg fogunk oldani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: