DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone elhagyja az F1-et?

Többek közt ez a kérdés foglalkoztatja az F1-es közvéleményt, miután a 84 éves milliárdos arról beszélt, hogy rövidesen tulajdonost cserélhet a királykategória. Nem egyeznek a vélemények.

Miután nemrég bejelentették, hogy a Formula-1-et még az idén eladhatja a CVC-csoport, szárnyra kaptak a pletykák, miszerint az üzlet Bernie Ecclestone nyugdíjba vonulását is jelentheti egyúttal – s egyes vadabb feltételezések szerint azt is, hogy a sportágat szőröstül-bőröstül felvásárló Red Bull-vezér, Dietrich Mateschitz lehet majd a „legkisebb óriás” utódja.

Mások, így például Niki Lauda nem tartja valószínűnek ezt a forgatókönyvet, ahogy Ecclestone egykori szövetsége, Max Mosley volt FIA-elnök sem, aki így nyilatkozott a Mirrornak: „Úgy gondolom, hogy bármi történjék is, még ha fel is vásárolják a sportágat, Bernie szerepe akkor sem változik meg, kivéve, ha ő maga akarja, hogy megváltozzon, hiszen a Formula-1-et ő adta el mindenfelé.”

ecclestone_d



A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen szintén nehezen tudná elképzelni az F1-et Ecclestone nélkül: „Teljesen valószerűtlennek tűnik, hiszen ő tette azzá a Formula-1-et, ami” – mondta a finn, egy másik volt pilóta, Hans-Joachim Stuck viszont úgy véli, egyszer Ecclestone számára is eljön a távozás ideje: „Az idő az ő számára is telik, és úgy gondolom, azért beszél az eladásról, mert felismerhette, hogy eljött az idő valami új számára. Ő sem lesz már fiatalabb, talán már azon az időn gondolkodik, amikor nem lesz köztünk.”

Az egykori versenyző, Marc Surer egyelőre nem tudja, mit gondoljon a helyzetről: „Semmilyen konkrétumot nem tudunk, ez csupán spekuláció. Hogy őszinte legyek, nem tudom elképzelni, hogy Ecclestone önként lemondjon a hatalmáról. Érdekel, mi fog történni, ahogy mindenkit, de nem hiszem, hogy forradalom lesz.”

Végül, csak az érdekesség kedvéért idézzük, mit mondott maga Ecclestone tavaly ősszel: „A Formula-1-ben, hacsak el nem távolítanak erőnek erejével, a munkám egyetlen módon érhet véget, méghozzá úgy, hogy koporsóban visznek el. És még akkor is jobban teszik, ha leszögezik a fedelét...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: