DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A GP2 történetének legjobbja, F1-ben a helye!

Csapatfőnöke szerint az egész utánpótlásrendszert értelmetlenné tenné, ha az a Vandoorne nem kapna ülést, aki olyan sikereket ér el, ami még Hamiltonnak sem sikerült. A Renault-hoz kerülhet a belga?

A jelenleg a Formula-1-be vágyó fiatalok egyik legtehetségesebbike, a belga Stoffel Vandoorne jövőjével kapcsolatban jelenlegi GP2-es istállója, az ART GP csapatfőnöke, Frederic Vasseur határozott véleményt fogalmazott meg: a francia szerint, aki korábban Hamiltonnal, Vettellel és Rosberggel is együtt dolgozott, „baromság” lenne, ha a GP2 történetének legjobb versenyzője nem kapna jövőre F1-es ülést.

A Motorsportnak nyilatkozó Vasseur szerint az egész utánpótlásrendszer létjogosultságát vonná kétségbe, ha a belga jövőre nem kerülne be a királykategóriába: „Nem titok, hogy Stoffelt megkörnyékezték az F1-es csapatok. Matematikai szempontból a GP2 történetének legjobb versenyzője, hiszen nyolc pole-t szerzett, azaz többet Hamiltonnál és Rosbergnél, valamint több futamgyőzelmet és pontot jegyez, mint bárki más.”

vandoorne_15_gp2



„Elfogadhatatlan lenne, ha egy srác, aki mindent megnyer, nem jutna be az F1-be, ez kétségbe vonná az egész utánpótlásrendszert” – mondta Vasseur, aki persze azt is tudja, hogy Vandoorne nincs könnyű helyzetben, hiszen a McLarennél Button maradását már bejelentették, s elviekben Alonsónak is szerződése van. A francia azonban arra számít, hogy ha nem tartanak igényt a szolgálataira, akkor a wokingiak elengedik majd őt.

„Kissé trükkös szituáció az övé, hiszen szerződése van a McLarennel, így nem kezdhet tárgyalásba egyetlen másik csapattal sem. A McLarennek ezen a héten kell kiválasztania két versenyzőjét, s úgy gondolom, hogy ha nem rá esik a választásuk, akkor elengedik őt. Imádkozom érte, hogy kapjon egy esélyt jövőre, hiszen szuper versenyző. Totális baromság lenne, ha nem kapna...”

Azt pedig csak halkan tegyük hozzá, hogy a hírek szerint Vasseur lesz a visszatérő gyári Renault csapatfőnöke, akiknél még van egy szabad ülés Maldonado oldalán. Talán az eddig felmerült Vergne, Ocon, Palmer, Magnussen és Kvjat mellé Vandoorne-t is felírhatjuk a lehetséges jelöltek sorába...?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: