DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

A Mercedes kíváncsi, mire lehet képes a Manor

Toto Wolff csapatfőnök leszögezte, hogy az F1 jelenlegi legnagyobb csapatánál „kedvelik” a legkisebbet, s szívesen dolgoznának velük – de nem biztos, hogy versenyzőt is küldenek a Manorhoz.

Miután a Renault hétfőn szándéknyilatkozatot tett a Lotus megvásárlásáról, s ezzel együtt egy gyári csapat indításáról, egyre biztosabbá válik, hogy a jövő szezonban már nem a Mercedes látja majd el erőforrásokkal az enstone-iakat. A csillagosoknak ezzel „felszabadul egy helye”, azaz egy másik istállóval köthetnek üzletet, mely minden valószínűség szerint az idén még 2014-es Ferrari-erőforrásokkal szereplő Manor lesz.

manor_suz_cs

Jövőre talán már nem csak lekörözéseknél láthatunk ilyen képeket?


A Marussiából átvedlett brit kiscsapat számára ezzel megadatna a lehetőség, hogy elmozduljanak a mezőny végéről, amit Toto Wolff csapatfőnök is izgatottan vár elmondása szerint – s nyilatkozata egyúttal még valószínűbbé teszi, hogy megkötik majd az üzletet: „Kedveljük a Manort, ez az egész történet a versenyképességről szól, hiszen ha a csapat megkapja a megfelelő karosszériát és a megfelelő erőforrást, akkor egy nagyon érdekes történet formálódhat arról, hogy hogyan fejlődnek tovább.”

Amikor Wolffot arról kérdezték, hogy valóban juniorversenyzőjük, Pascal Wehrlein lehet-e a Manor egyik pilótája, az osztrák csapatvezető elmagyarázta, hogy az sem kizárt, hogy a fizetős versenyzők kiszorítják a német tehetséget: „Odakerülhet, de a kirakós több darabjának össze kell állnia, így lehetséges, hogy végül nem valósul meg. Persze érdekes megoldás lenne, de a nehéz pénzügyi helyzetben lévő Manornak elő kell teremtenie a költségvetését.”

„Abban viszont nem vagyok biztos, hogy készen állunk arra, hogy fizessünk az ülésért” – folytatta Wolff. „A csapat valószínűleg elő tudja teremteni a költségvetést másként is, ha tőlünk kapják a motorokat, hiszen így vonzó lehetőséget nyújthatnak a fiatalok számára. Trükkös egy helyzet ez, hiszen nincs igazi juniorprogramunk, egyszerűen csak itt van Pascal, aki viszont elsősorban a DTM-re koncentrál, s nem is szeretném, hogy ez változzon.”

„A teszteken mindenesetre remek munkát végzett, egy izgalmas fiatal versenyző, de mindenekelőtt az érdekel, hogy alakul majd a DTM.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: