DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Indonéz pilóta érkezhet jövőre az F1-be

Ismét kezd bepörögni a silly season, azaz az átigazolási pletykák időszaka a Formula-1-ben: nincs sok szabad ülés, de annál több versenyzőt szóba hoznak ezekkel kapcsolatban – most épp egy ifjú indonézt.

A Manor-istálló autóit jelenleg Will Stevens és Alexander Rossi vezetik, bár utóbbi a soron következő, valamint az Abu Dhabiban rendezett hétvégén visszaadja helyét Roberto Merhinek, hiszen a GP2 ezüstérméért küzd. Egyik ellenfele ebben a harcban a 22 esztendős indonéz Rio Haryanto, aki remekül kezdte az évet, ám az utóbbi időben egy kissé visszaesett, s most úgy tűnik, hogy a bajnoki dobogóról is leszorulhat.

haryanto_gp2



Most úgy tűnik, hogy egy másik fronton is harcban lehetnek egymással, német lapértesülések szerint ugyanis az indonéz pilóta megpályázta a Manor egyik 2016-os ülését, amelyet alighanem Rossi is szívesen megszerezne magának. A Speed Week úgy tudja, már zajlanak a tárgyalások a csapat és a pilóta közt, aki jelentős szponzori támogatást hozhat a Pertaminától, az ország állami olajvállalatától.

Szintén nagy esélyesnek tűnik az ülésre a Mercedes által támogatott, jelenleg a DTM bajnoki címe felé tartó Pascal Wehrlein, hiszen a Manort valószínűleg a stuttgartiak látják majd el erőforrásokkal jövőre, s persze nem feledkezhetünk meg a másik jelenlegi versenyzőről, Will Stevensről sem, aki szintén maradni szeretne 2016-ra: „A háttérben azon dolgozunk, hogy mindent elrendezzünk a következő évre, mindenesetre pozitívan festenek a dolgok” – nyilatkozta a minap a brit pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: