DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Pontszerzés a 17. helyről

Kettős pontszerzéssel zárta a Japán Nagydíjat a Toro Rosso – egyik versenyző számára sem volt problémamentes a verseny, azonban végül Verstappen és Sainz is elégedetten távozik.

Max Verstappen a 17. helyről vághatott neki a Japán Nagydíj versenyének, és végül egészen a 9. pozícióig zárkózott fel, míg csapattársa, Carlos Sainz a 12. rajtkockából indulva a 10.-ként ért célba. „Remek verseny volt!” – értékelte a futamot Verstappen. „Úgy gondolom, jól sikerült a rajt, meg tudtam előzni Nasrt az első szektorban, habár a hajtűben visszatámadt, én pedig nem akartam kockáztatni.”

 STR



„Kár ezért, mert elég sok ideig beragadtam mögé, és időt veszítettem az előttünk állókkal szemben” – folytatta. „De az első kiállásom után újra nekilendültem, egészen addig, amíg újra be nem ragadtam először Kvjat, majd Alonso mögé. De nem adtam fel, és végül elöl végeztünk, ami nagyon pozitív. Örülök, hogy pontot szereztünk újra, ez egy igazán jó nap!”

Sainz az egyik kiállása előtt nekiütközött a boksz elején lévő bójának, ennek következtében pedig autója is megsérült – az újonc pilóta ennek ellenére jól teljesített, és egyik legélvezetesebb futamának nevezte a vasárnapit. „Egészen addig jó verseny volt, míg nem hibáztam a bokszutca bejáratánál. Ennek ellenére is úgy gondolom, ez volt az egyik legjobb versenyem idén.”

„A Lotust nehéz volt megelőzni a pályán, szóval úgy döntöttünk, hogy elévágással próbálkozunk. A csapat arra kért, éppen az ellenkezőjét csináljam, mint Maldonado. Úgy tűnt, bemegy a bokszba, de aztán nem tette, én pedig túl agresszíven kanyarodtam a bejáratra, nekimentem a bójának, és az első szárnyam megsérült. Mindent egybevetve elégedett vagyok az első Japán Nagydíjammal!” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: