DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Ő lesz Maldonado csapattársa jövőre?

Romain Grosjean sejtelmesen megjegyezte, egyre jobban örül annak, amilyen döntést a következő F1-es szezonnal kapcsolatban hozott. A Lotus tesztpilótája pedig úgy nyilatkozott: a Haas bejelentését várja.

Egyre erősebben pletykálják, hogy négy szezon után Romain Grosjean jövőre  elhagyja a Lotus csapatát, és a Ferrari-motoros Haas alakulatnál fog versenyezni. Az újonc amerikai istálló jövő hét kedden tesz bejelentést pilótáiról. Grosjeant természetesen Suzukában is megostromolták jövőjét firtató kérdésekkel, amire a pilóta sejtelmes választ adott, természetesen kitérve még az elől is, hogy elhagyja-e jelenlegi csapatát vagy marad.

„Minél jobban belegondolok, annál elégedettebb vagyok. Nem olyan könnyű döntést hozni az életben, a pályafutásodban, de ez is a munkánk része” – idézi a motorsport.com Grosjeant. „Mint egy beállítás megváltoztatása, egy előzés vagy rajt. Minden a döntésekről szól. Nincs határidő, de inkább előbb fog elérkezni, mint később. Bennem már eldőlt. Végleges, és hamarosan ti is tudni fogjátok.”



Eközben a Lotus tartalékversenyzője, a tavalyi GP2-es bajnok, Jolyon Palmer – aki rendszerint épp Grosjean helyét foglalja el pénteki edzéseken – kijelentette, a Haas döntésére vár, ettől függhet, hogy lehet-e ülése a következő évi mezőnyben.

„Továbbra is abban reménykedek, hogy itt versenyezhetek. Úgy gondolom, hogy a Haas bejelentésével tisztábbá válhatnak dolgok. A következő egy-két hétben eseményeknek kell történniük. Ez egy fontos időszak a csapat számára. Meglátjuk, mi történik a következő hétben, és akkor már én is okosabb leszek” – mondta Palmer, célozva arra, hogy ha Grosjean a Haas színeiben folytatja, ő helyet kaphat az enstone-i istállónál. Pastor Maldonado maradását 2016-ra már bejelentette az alakulat. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: