DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Behívták a McLarent a Honda székhelyére

A Honda főhadiszállására hívta az F1-es csapat képviselőjét, miközben Ron Dennis a kényszerű kiszállás lehetőségére figyelmeztetett. Nem ilyen Japán Nagydíjban reménykedhettek a McLarennél.

Krízismegbeszélés: a GMM értesülései szerint ilyen címszóval hívta találkozóra hazai nagydíja előtt a Honda szövetségesét, a McLarent. Eric Boullier-t, a wokingi istálló első emberét Sakurába, a Honda főhadiszállására rendelték, amely nem kevesebb, mint 500 kilométerre található Suzukáról. A csapat utóbbi versenyeit tekintve – a Magyar Nagydíj óta eltelt három futamon különösen megcsappant teljesítményük – nem nehéz kitalálni, miről eshetett szó.

A Telegraph újságírójának fülébe ugyanakkor érdekes értesülés jutott: úgy tudja, Ron Dennis a Stratégiai Csoport legutóbbi találkozóján figyelmeztetett, hogy a motorfejlesztésre vonatkozó szigorítások – az erőforrásokat évről évre fagyasztják be – arra kényszeríthetik a Hondát, hogy kiszálljon. Erős gondolatok egy csupán év elején csatlakozó márkától.



Bernie Ecclestone mindenesetre támogatja a japánokat – kudarcuk ugyanis azt jelentheti, hogy más potenciális csatlakozók elrettennek az F1-től. „Azt hiszem, hogy eltántorít más gyártókat. Száz százalék. Ha a Honda megjött volna és elsöpört mindenkit, azt gondolták volna: ha ők képesek rá, mi is azok leszünk. Most épp az ellenkezője igaz: ha nekik nem sikerült, milyen esélyünk lenne nekünk?”

Ráadásul a versenyzők sem elégedettek: a pletykák szerint Jenson Button visszavonulhat már jövőre, és bár Fernando Alonso egyelőre türelmesebb, kérdés, mennyi ideig hajlandó várni. Az F1 személyében egy meghatározó pilótát kénytelen méltatlan pozícióban tudni. Daniel Ricciardo így nyilatkozott róla a spanyol AS lapnak: „Fernando egy nagyság, és hihetetlen karrier áll mögötte a Formula-1-ben. Egyike azoknak, akik mindig nyerni akarnak, ezért igazán sajnálom amiatt, ami idén történik vele. Ez nincs rendben olyasvalaki esetében, mint ő” – mondta az ausztrál pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: