DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Gumimelegítőket kellett kölcsönkérnie a Lotusnak

Az enstone-i F1-es istálló nem anyagi gondok miatt fogyott ki a paplanokból: az éjszakai esőben eláztak sajátjaik, ezért a mezőny többi csapatához fordultak, hogy kölcsönözzenek tőlük.

Mint már korábban beszámoltunk róla, a Lotus komoly anyagi problémákkal, számos irányból rájuk nehezedő nyomással érkezett az Olasz Nagydíjra – úgy tűnik, a kiutat egyedül a Renault lehetséges szerepvállalása jelentheti számukra. Szombaton egy ettől független nehézség is sújtotta őket: az abroncsmelegítő paplanok eláztak az éjszakai esőben, és használhatatlanná váltak.

„Reggel problémáink adódtak a gumimelegítőkkel, mivel az eső kárt okozott bennük” – mondta Alan Permane, a Lotus pálya menti feladatokért felelős igazgatója az Autosport lapnak. „Teljesen eláztak, mire megérkeztünk, de sikerült kölcsönkérni néhányat. Hálásak vagyunk a Saubernek, Ferrarinak és Toro Rossónak, hogy kölcsönadtak egy-kettő szettet, ezzel pedig kihúztak minket a bajból.”



„Ez azonban azt jelentette, hogy a gumik nem melegedtek fel annyira, amennyire felmelegedhettek volna. Ami viszont kritikus a Q3-ban, mikor mindennek tökéletesen kellene működnie. A csapatok segítsége nélkül azonban ott sem lettünk volna, ezért örökké hálásak leszünk nekik. A Saubernek és Toro Rossónak közvetlen ellenfelei vagyunk, mégsem tétováztak” – folytatta Permane.

Nem véletlen, hogy időmérőt követő nyilatkozatában Pastor Maldonado is az abroncs felmelegítésére panaszkodott – ő épp nem jutott be a Q3-ba. Habár a csapat olyan reményekkel vágott neki az Olasz Nagydíjnak, hogy megismételhetik a belgiumi dobogós helyezést, Romain Grosjean és Maldonado csak a 8. és 10. rajthelyről startol, utóbbi a hátrasorolásoknak köszönhetően lépett előre egyet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: