DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Honda: Ne csak minket hibáztassanak!

Bár a legtöbben úgy vélik, elsősorban az F1-be idén visszatérő japánoknak köszönheti gyenge szereplését a McLaren, a motorgyártó szerint maga az autó sem tartozik a legversenyképesebbek közé.

Nagy várakozás előzte meg a McLaren és a Honda 2015-ös újraegyesülését a Formula-1-ben, ám az már az első pillanattól kezdve nyilvánvalóvá vált, hogy az idei szezon nem lesz sétagalopp a páros számára. A wokingi gárda autói az idény eddigi versenyhétvégéi során nem csak tempó tekintetében maradtak el jelentősen a riválisoktól, emellett azonban még számos megbízhatósági probléma is sújtotta a két világbajnokot is a soraiban tudó alakulatot.

Alonso_Spa_McLaren



Az általános vélekedés szerint a legendás istálló elsősorban motorpartnerének köszönheti látványos gyengélkedését, ám a Honda F1-es projektjét vezető Yasuhisa Arai szerintem azonban nem csak ők tehetnek erről: „A McLaren autói nem rendelkeznek a legjobb mechanikai és aerodinamikai tapadással. A Red Bullhoz képest például még mindig elég nagy a különbség” – idézi a japán szakember szavait a grandprix.com.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója is elismerte, hogy van igazság Arai szavaiban: „Legyünk igazságosak a Hondával: az idei vázunk jobb, mint a tavalyi, de még mindig nem a legjobb a mezőnyben” – mondta el a francia, hozzátéve, hogy még sok területen fejlődniük kell.

Főnökei szavaival egyébként Fernando Alonso is egyetértett: „Sem a motorerőt, sem az aerodinamikai vagy a mechanikai tapadást illetően nem állunk jól, így még rengeteg dolognak kell összeállnia, hogy versenyképesek legyünk, és harcba szállhassunk a világbajnoki címért” – fogalmazott a kétszeres világbajnok spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: