DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Lauda: Hamilton legyőzhetetlen

A Mercedes elnöke szerint címvédő F1-es pilótájuk, Lewis Hamilton megállíthatatlannak tűnik, és ha nem hibázik, Nico Rosbergnek nem lesz esélye ellene a hátralévő nyolc futam során.

A háromszoros világbajnok osztrák ezt nem csak „hasraütésszerűen” mondja, mint egy-két véleményét a múltban, hiszen a tények magukért beszélnek: Lewis Hamilton idén 11 versenyből tízszer is pole-ba állította autóját, hatszor nyert, négyszer futotta meg a leggyorsabb kört, s noha pontelőnye alig több, mint egy győzelemnyi, tényleg legyőzhetetlennek tűnik.



„Ebben a pillanatban nem valószínű, mert hihetetlen teljesítményt nyújt az edzéseken, és a versenyeken egyaránt - Lewis legyőzhetetlennek tűnik” - nyilatkozta Lauda a BBC-nek arról, hogy Nico Rosberg el tudja-e kapni csapattársát. Toto Wolff korábban azt nyilatkozta, hogy az első gyermekét váró német versenyző csak úgy fordíthatná maga javára a helyzetet, ha jobban tudna teljesíteni az időmérőkön, de Lauda szerint ha Hamilton nem vét hibát, akkor a németnek nem sok esélye lesz a felzárkózásra.

„Kemény idők állnak Nico előtt, ha Lewis nem fog hibázni. Néha megtörténik az ilyen, hogy egyik pilóta remekül teljesít, a másik pedig szenved. Elég egy kis hiba Lewistól, és Nico oda fog érni. Rettentő mód harcol, de Lewis mindig emelni tudja a tétet, különösen most, Spában. Úgy vélem, legyőzhetetlen volt” - tette hozzá az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: