DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Maldonado biztonságban érzi magát

Pastor Maldonado biztos abban, hogy Formula-1-es karrierje a biztonságban van a Lotus F1 Team színeiben, mivel 2016-ig élő szerződése van a csapattal, de tudja, hogy bármi lehetséges.

A venezuelai háta mögött frusztráló időszak áll, kétségbe vonták a helyének a megtartását, mivel a Renault esetlegesen felvásárolhatja az enstone-i székhelyű csapatot. Azonban a pilóta a Belga Nagydíj előtt világossá tette, hogy a szerződése jövő évre is kiterjed, bár tisztában van azzal, hogy a körülmények még így is változhatnak. „A jövő év végéig szól a szerződésem. Jelen pillanatban minden jónak tűnik, de az F1-ben sosem tudhatod biztosan.”

A Renault főnökei mérlegelik a Lotus csapat átvételét, amivel a francia gyártó ismét indíthatna gyári csapatot a 2017-es évben. A döntés várhatóan a következő hónapban fog megszületni, és lehetséges, hogy a csapat tervei felgyorsulhatnak, így már 2016-ban érvénybe lépnének.

Pastor Maldonado Hungaroring2



Maldonado kitart amellett, hogy bármi is legyen a Renault döntése, az nem fog kihatni az ő jövőjére: „Úgy gondolom, hogy engem nem fog érinteni. Én csak a legjobbakat kívánom a csapatnak, mivel nehéz időkön mennek keresztül. Ők egy nagyszerű csapat, nagyon szakszerűek és szenvedélyük a versenyzés. Még ezekben az időkben is együtt versenyzünk mind, a legjobbat nyújtjuk és harcolunk a végsőkig. Nem vagyunk elégedettek a jelenlegi pozíciónkkal, és úgy gondoljuk, hogy találhatunk még valamit a pályán és azon kívül is.”

Pastor Maldonado csapattársának, Romain Grosjeannak jövője még nem tisztázódott, azonban ő szerepet játszana akkor is, ha a Renault átveszi a csapat irányítását. „Nem titkolom, nagyon jó lenne, ha franciaként egy francia csapatban versenyezhetnék” – nyilatkozta. „Nagyon jó lenne, és úgy gondolom, a csapat tudja, hogy jó autót tud építeni. Szóval meglátjuk, mi fog történni.”

A Renault következő hónapra tervezett bejelentése kapcsán Grosjean hozzátette: „A francia emberek nem mindig pontosak. Hogy őszinte legyek, nem tudok túl sokat. Tudom, hogy megbeszélések folynak, de nem én vagyok az, aki aláírja a papírokat. Valószínű, hogy én is ugyanazt tudom, mint te, talán egy kicsit többet, de nem túl sokkal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: