DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Kár, hogy nincsenek barátok az F1-ben

Hiába tűnik úgy, hogy nagyon jóban van Kimi Raikkönennel, a négyszeres F1-es bajnok nyilatkozata másról tanúskodik: sajnálja, hogy a pilóták nem lógnak együtt, hanem mindenki a saját feladatára koncentrál.

A Forma-1 múltjában kutakodva gyakran bukkanhatunk olyan felvételekre, melyek különféle pályán kívüli tevékenységben együtt ábrázolnak néhány pilótát. Akkoriban nem kötötték őket komoly reklámszerződések, nem rángatta őket sehová a csapat PR-felelőse, sokkal több szabadidejük volt, amit gyakran a másik garázsból származó ellenféllel osztottak meg. Nyilván nem ismerjük a versenyzők életét percre lebontva, de a külvilág felé mutatott arcuk alapján ma már csak akkor váltanak néhány szót a másikkal, ha a pilótaparádén vannak, vagy ha közös eseményen kell részt venniük.



Néhány éve még létezett egy „titkos” pókerklub a paddockban, ahol többek között Robert Kubica, Giancarlo Fisichella és Timo Glock is megfordult, de a baráti társaság eme utolsó csírája is eltűnt a 2010-es évekre. Sebastian Vettel visszasírja azokat az időket, amikor a versenyzők saját akaratukból szerveztek közös programokat, és sokkal szorosabbak voltak a kapcsolatok – Felipe Massa pont a minap mondta azt, hogy Jules Bianchi halála közelebb hozta egymáshoz a pilótákat. „Más idők járnak, mint 30-40 évvel ezelőtt, amikor nagyon sok dolog kovácsolta össze a versenyzőket. Most mindenki elfoglalt és a saját életét éli” – idézte a németet a Motorsport.com.

„Ha megnézzük, kinek milyen a programja. látható, hogy nincs sok idő együtt lógni, mindenki a saját érdekeit tartja szem előtt, ami szomorú. Végső sorban mindannyiunknak közös a szenvedélye, még akkor is, ha vannak olyan srácok, akiket kevésbé kedvelsz. Az egész olyan, mint egy iskolai osztály – valakit kedvelsz, valakit nem, de ez nem jelenti azt, hogy ne lóghatnátok együtt. A körülmények sokat változtak a régi idők óta, vannak, melyek pozitív irányba, de néhány dolog kevésbé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: