DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Verstappen pontozta saját F1-es produkcióját

Nem mentes az újoncokra jellemző bizonytalanságoktól, cserébe roppant erős teljesítményt nyújt a 17 esztendős Max Verstappen, aki Magyarországon óriási sikert ért el negyedik helyével.

A Toro Rosso fiatal versenyzője, a még mindig 18. születésnapja előtt álló Max Verstappen, aki magyarországi negyedik helyével olyan eredményt ért el, aminél jobbra egyedül Sebastian Vettel volt képes monzai győzelmével a csapat tíz éves történetében, a Crash.net kérésére értékelte eddigi szezonját. Az év nem indult egyszerűen Verstappen számára, ám ezért döntő többségében autója megbízhatósági gondjait lehet hibáztatni, igazi nagy hibát viszont egyedül Silverstone-ban követett el – illetve Monacóban volt még egy vitatható balesete.

verstappen_hun



„Úgy gondolom, hogy egészen jól kezdtem, tízből talán hét-nyolcat tudnék adni rá, de tízest semmiképpen” – értékelt a holland. „A csalódást keltő silverstone-i hétvégét követően úgy gondoltam, hogy jó esélyünk lehet Magyarországon, de a negyedik hely egészen hihetetlen volt, elmondhatatlanul örültem neki” – mondta a 17 éves versenyző, majd így folytatta:

„Kemény volt, különösen azért, mert a rajtom egészen rosszul sikerült, ezt követően viszont továbbra is erősen koncentráltam, nem adtam fel a reményt egy pillanatra sem, és szépen sorban levadásztam az előttem lévőket. A végén nem hittem el a dolgot, annyira örültem, hogy még a leintéskor sem tudtam kifejezni, hogy mit érzek, annyira elöntöttek az érzelmek” – nyilatkozta Verstappen, aki ezt követően a szezon nehézségeit is részletezte kissé:

„A szezon elején az volt a legfontosabb, hogy fejlődjek az időmérőkön, ám Ausztria óta már a jó irányba tartok ezen a téren. Csak Silverstone-ért kár, ahol problémám volt a vezethetőséggel. De még mindig sokat tanulok, hiszen ez előtt csak egyetlen évet teljesítettem versenyautókkal, szóval kissé trükkös tud lenni a dolog, de a csapat sokat segít nekem. Úgy látom ezt az évet mint egy nagyon meredek tanulási görbét, ám folyamatosan jobb és jobb leszek, nem csupán az időmérésen, hanem más területeken is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: