DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Ők hárman lehetnek a Haas lehetséges versenyzői

A szokásos "bolond szezon" a Haas-nál is megmozgatta az állóvizet, ugyanis három pilóta neve került bele a kalapba, akik jövőre az F1 legújabb csapatához igazolhatnak.

A ferraris partnerkapcsolatnak köszönhetően a legtöbben biztosra veszik, hogy az újonc amerikai gárda a maranellóiaktól kölcsönöz majd pilótákat, nem véletlenül merült fel legutóbb a két szezont a Saubernél lehúzó Esteban Gutierrez neve. Pénteken aztán a jelenleg a GP2-ben (nem mellesleg csillagos-sávos lobogó alatt) versenyző Alexander Rossi maga árulta el, hogy kapcsolatban áll az istállóval.



„Van egy listánk azokról a versenyzőkről, akik iránt érdeklődünk, de a következő hónapokban nagy mozgás várható a többi csapatnál, így most várunk, hogy meglássuk, hogy ki érdeklődik a projektünk iránt” idézte Haast a ThisisF1.com. Egyes hírek szerint már meg is vannak a kiszemeltek: a Ferrari tesztversenyzői, Esteban Gutierrez és Jean-Eric Vergne mellett Nico Hülkenberg neve is ott van a listán. Haas velük kapcsolatban elmondta, hogy „ketten közülük a Ferrari alkalmazásában állnak, így megvan lehetőség a leigazolásukra.”

„Ami a harmadik nevet illeti, ő egy másik csapatban versenyez, így az, hogy nálunk vezessen, attól függ, hogy mi lesz vele ott.” Haas egyébként azt is hozzátette, hogy nem csak olyan pilótákon gondolkoznak, akiknek nincs versenyülésük. „Bárki szóba jöhet, aki a Forma-1-ben versenyez, persze csak akkor, ha elérhetővé válik” – tette hozzá a NASCAR Sprint Kupában címvédő amerikai csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: