DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Megnevezte egyik lehetséges pilótáját a Haas

A mezőnyhöz 2016-ban csatlakozó amerikai alakulat eddig kifejezetten kerülte, hogy neveket mondjon versenyzőfelállását illetően. Gene Haas azonban ezúttal beszélt egy pilótáról, aki F1-es tapasztalattal rendelkezik.

 A Haas alakulat a Ferrari szoros partnereként érkezik a királykategóriába, határozottan azzal a céllal, hogy újoncként ne a mezőny hátsó traktusában kínlódjon. A versenyzői páros bejelentésére szeptemberig várni kell, így érthető, hogy a pletykák számos pilótát szóba hoztak már a csapattal. Köztük a Ferrari tartalékversenyzőjét, Esteban Gutierrezt.

„Találkoztam Gutierrezzel, aki egy jó srác, tehetséges, és már most a Ferrarinál van, egy nagyon magas szinten” – mondta Gene Haas, az istálló tulajdonosa az Espn Mexico csatornának. Természetesen rákérdeztek arra, esélyes-e a 23 éves pilóta a csapat valamelyik ülésére. „Ezen a ponton még bármi elképzelhető” – mondta el Haas.



Gutierrez tavalyi csapattársa, Adrian Sutil nevét emlegették még gyakran az egyik ülés favoritjaként. Gene Haas korábban arról beszélt, szeretne amerikai pilótát csapatában, a legalkalmasabb választásnak továbbra is a GP2-ben második helyet elfoglaló Alexander Rossi tűnik, aki a Caterham és Marussia csapatnál is betöltötte a tesztpilóta szerepét.

Egy ettől független nyilatkozatban maga Toto Wolff, a Mercedes üzleti ügyvezetője beszélt arról, a Haas istálló komoly veszélyt jelenthet a bajnokságban már szereplő istállókra, mivel rájuk még nem vonatkoznak a tesztelést korlátozó szabályok.

„Az új csapatok kívül állnak az aerodinamikai tesztszabályokon, ezért teljesen szabadok, ez pedig nagy előnyt biztosít számukra” – mondta a Forbes lapnak. „A Haas nagy előnnyel fog érkezni a többiekhez képest.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: