DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Rosberg: A sport nagyon kemény tud lenni néha

Nico Rosberg számára remekül alakult a hungaroringi verseny, az utolsó körökben azonban a Ricciardóval történt ütközés következtében végül F1-es csapattársa és riválisa, Lewis Hamilton mögé került.

Egyértelműen keserű szájízzel mehet el a nyári szünetre Nico Rosberg, hiszen haladt szinte végig összetettbeli ellenfele, Lewis Hamilton előtt a jubileumi, 30. Magyar Nagydíjon, a futam utolsó szakaszában történtek mindent felborítottak. A 64. körben ugyanis Daniel Ricciardo egy merész manőverrel bevetődött a német mellé az 1-es kanyar féktávján, aki azonban túl keményen akarta visszaverni az ausztrál támadását, így a Red Bull első szárnya hozzáért a Mercedes kerekéhez, s kivágta azt. Rosberg defekt miatt kénytelen volt meglátogatnia a bokszát, s végül csupán a négy pontot érő 8. helyen ért célba.

Rosberg_Hungaroring_vasárnap



„Azt hittem, az az én kanyarom” – mondta el a leintést követően a helyszínen tartózkodó riportereknek. „Én fordultam az ideális íven, ő pedig csak egyenesen továbbment, mivel elég későn fékezett, talán túl későn is. Az első vezetőszárnya azonban még ott volt, és nem is húzta arrébb. De az FIA úgy döntött, hogy nem büntet az esetért senkit, így akkor egyikünk hibája sem volt az eset, úgy gondolom.”

A Hamiltonnal szemben így 21 pontos hátrányba kerülő Rosberg tehát úgy érzi, hogy Ricciardo hagyhatott volna neki több helyet, de nem is kiáltotta ki hibásnak a történtekért az ausztrált. Pedig a defektig jó versenyt futott a Mercedes versenyzője, s az incidenssel egy potenciális második helyet bukott el a német: „Minden nagyon jól alakult. Rendkívül elégedett voltam a versenyemmel egészen a 64. körig. Utána aztán már sehol sem voltam, amiért igazán kár. A sport nagyon kemény tud lenni néha, hiszen elbuktam azt a rengeteg pontot, de ez most így alakult.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: