DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Maximálisan kihasználtuk az adódó lehetőségeket

Fernando Alonso úgy véli, a lehetőségek tökéletes kihasználása kellett ahhoz, hogy a McLaren idén először kettős pontszerzést ünnepelhessen az F1-ben. Jenson Button egyúttal visszafogottságra is int.

A pénteki szabadedzéseken úgy tűnt, legjobb versenyhétvégéjét teljesítheti a 2015-ös Formula-1-es szezonban a McLaren-Honda alakulata, hiszen pilótáik közül az egyik rendre a legjobb tíz között vagy annak környékén tudott végezni. A kvalifikáció azonban ismét rendkívül balszerencsésen alakult számukra, a futamon azonban végre melléjük állt Fortuna, hiszen az elképesztően változatos hungaroringi viadal meghozta számukra az év első kettős pontszerzését: a többiek hibáit és büntetéseit is kihasználva Fernando Alonsót a parádésnak mondható ötödik, Jenson Buttont pedig a kilencedik pozícióban intették le a Magyar Nagydíj végén.

Alonso_Hungaroring_vasárnap



„Egyáltalán nem számítottunk arra, hogy ötödikek leszünk, de a futam egyes részei rendkívül kaotikusak voltak, adódott néhány lehetőségünk, és ezeket maximálisan ki is használtuk” – idézi az érthető módon boldog Alonso szavait a motorsport.com. „Mindent elértünk, ami lehetséges volt, és jó érzés ilyen eredménnyel elmenni a nyári szünetre a gyárban dolgozó srácok szempontjából is. Tudjuk, hogy az autó javul és egyre versenyképesebbek leszünk, de mindig jó, ha ez kézzel foghatóan megnyilvánul, és néhány pontot begyűjthetünk. Ez egy nehéz szezon mindenki számára a csapatnál, nem csak Jensonnak és nekem, de lassacskán javítunk a versenyképességünkön, a megbízhatóságunkon és a teljesítményünkön. Egy erős második félidőre van szükségünk, hogy készen álljunk 2016-ra, hiszen ez a fő célunk most.”

Button_Hungaroring_vasárnap

Természetesen Button is örül csapata idei legjobb eredményének, egyúttal azonban óva int mindenkit attól, hogy hamis reményeket tápláljon a következő futamokat illetően: „Ez jót tesz a csapatszellemnek, de úgy vélem, egyúttal realistának is kell maradnunk, hiszen nézzük meg, hányan ütötték ki egymást vagy kaptak áthajtásos büntetést. Egyértelműen előreléptünk a teljesítmény terén, ha a pontokra nézünk, de még tovább kell fejlődnünk, hogy megismételhessük ezt az eredményt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: