DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ez okozta Rosberg gyengélkedését pénteken

Miközben csapattársa, Lewis Hamilton mindkét szabadedzést megnyerte a 30. F1-es Magyar Nagydíj pénteki napján, Nico Rosberg alul- és túlkormányzottsággal egyaránt szenvedett a Mercedes volánjánál.

Nico Rosberg egy második és egy negyedik helyezést gyűjtött be a 30. Formula-1-es Magyar Nagydíj első két szabadedzésén. Ez önmagában még nem jelent problémát a német számára, ahogy az sem, hogy mindkét alkalommal a pontversenyt vezető csapattársa, Lewis Hamilton végzett az élen, ám a Mercedes 30 éves versenyzőjének elmondása szerint a megfelelő beállításokat sem sikerült megtalálnia a pénteki nap folyamán, így folyamatosan küzdenie kellett az autójával.

Rosberg Hungaroring péntek



„A mai egy nehéz nap volt számomra” – nyilatkozta Rosberg. „Nem igazán sikerült megtalálnom a megfelelő egyensúlyt: hol túl-, hol alulkormányzottsággal küzdöttem. A hosszú etapokon jó volt a tempóm, erre építhetek. De nyilvánvaló, hogy bőven van még dolgom, hogy javítsunk a beállításokon a holnap délelőtti edzés előtt, amelyen igyekeznünk kell minél többet gyakorolni az időmérőt megelőzően.”

Természetesen a bajnokságban 17 pontos hátránnyal a második helyen álló pilóta sem mehetett el szó nélkül a Hungaroringen uralkodó hőség mellett: „Rendkívül nagy a forróság odakint. Mivel az autóban ülve nagyon közel vagyunk az aszfalthoz, rendesen lehet érezni a hőséget. Nagy kihívást fog jelenteni a vasárnapi verseny” – vélekedett a német. Az előrejelzések szerint egyébként a futam napján már közel sem várható akkora forróság, mint akár ma, akár a holnapi kvalifikáció idején.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: