DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

A Manor holnap félreállíthatja Merhit

Svájci sajtóértesülések szerint a 2013-as GP2-bajnok már ugrásra készen áll a Manor istállónál, s péntek délelőtt el is foglalhatja Roberto Merhi helyét a legkisebb F1-es csapatnál.

A svájci Blick veterán, s rendszerint igen jól értesült F1-es újságírója, Roger Benoit állítása szerint a Manor istálló a Magyar Nagydíj pénteki napján, egészen pontosan az első szabadedzésen bevetheti tartalékversenyzőjét, a 2013-as GP3-bajnok Fabio Leimert. A svájci versenyző másfél hónapja csatlakozott a kiscsapathoz, s tulajdonképpen azóta szólnak a hírek arról, hogy előbb-utóbb autóba ülhet majd, s azt is lehet sejteni, hogy melyikbe.

Szinte borítékolni lehet ugyanis, hogy Fabio Leimer a szezon egy pontján Roberto Merhi helyét fogja átvenni, akinek nincs teljes szezonra szóló szerződése a csapattal, s a mezőnyből egyedüliként gyakorlatilag fizetést sem kap, csupán költségtérítést. Így ha valóban sor kerül Leimer versenyhétvégi debütálására, azt bizonyosan a spanyol autójával ejtheti majd meg, Stevens helye e szempontból biztosnak tűnik.

leimer_manor



Az 1989-es születésű Fabio Leimer 2006-ban kezdte formulaautós karrierjét, s első komoly sikereit az International Formula Master nevű, azóta megszűnt szériában érte el, ahol 2009-ban második lett Chris van der Drift mögött, egy évvel később viszont simán nyert többek közt Afanszjevet és Rossit megelőzve. Ezt követően négy éven át GP2-zött, 2011-ben ő nyerte a bajnokságon kívüli GP2-döntőt, 2013-ban pedig Bird, Calado, Nasr, Coletti és Ericsson előtt szerezte meg a széria bajnoki címét.

Ha Leimer valóban bemutatkozik holnap, azzal 1335 nap után, Sebastien Buemi távozása óta először szerepel majd svájci pilóta Formula-1-es versenyhétvégén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: