DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Gyászszünettel kezdődik a 30. Magyar Nagydíj

A hétvégi jubileumi, harmincadik hungaroringi F1-es futamot megelőzően a versenyzők egyperces néma főhajtással tisztelegnek majd elvesztett társuk, Jules Bianchi emléke előtt.

A brit Telegraph értesülései szerint egyperces néma csenddel emlékezik meg a Formula-1 mezőnye a Magyar Nagydíjat megelőzően Jules Bianchiról. A francia versenyző múlt pénteken hunyt el egy nizzai kórházban, miután kilenc és fél hónapig küzdött a túlélésért tavaly októberi suzukai balesetét követően.

bianchi_szocsi



A versenyzők a tavaly Orosz Nagydíj rajtjánál, mely egyetlen héttel követte a tragikus japán futamot, hasonlóképpen, némán egymás mellett állva nyilvánították ki támogatásukat és együttérzésüket az akkor még egy távol-keleti kórházban fekvő pilóta és családja felé. Csapata, a Marussia csak egy autóval vett részt a futamon, bár jelen volt a tartalékversenyző, s rendelkezésre állt volna egy második versenygép.

Jules Bianchit holnap, kedden helyezik végső nyugalomra, a gyászszertartás délelőtt tíz órakor kezdődik. Egy a Twitteren terjedő kezdeményezés arra kér minden rajongót, hogy aki csak tud, pontban tízkor a #CiaoJules üzenettel búcsúzzon el az elhunyt pilótától. Egy másik kezdeményezés szerint Bianchi rajtszámát, a 17-est örökre vissza kellene vonultatni – ezzel kapcsolatban hivatalos kommunikáció még nem érkezett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: