DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Ericsson sok svédet vár a Hungaroringre

A finnek már-már tradicionálisan kedvenc versenye az F1-es Magyar Nagydíj, de Marcus Ericsson szerint idén rengeteg svéd is kilátogat majd a versenyre, közöttük sok barátja is.

Hosszú idő telt el azóta, hogy a Sauber legutóbb pontot szerzett a Hungaroringen: legutóbb Pedro de la Rosa és Kamui Kobayashi 2010-ben szerzett összesen nyolc egységet – így nem igazán lehet azt mondani, hogy a magyar a hinwiliek kedvenc aszfaltcsíkja lenne. Mégis, Marcus Ericsson és Felipe Nasr is pozitívan nyilatkozott a mogyoródi pályáról, a svéd pilóta különösképpen várja már július utolsó hétvégéjét.



„A hungaroringi nehéz pálya – kicsi, szűk, sok a bukkanó és a kanyar. Budapest és környéke különösen meleg szokott lenni július végén, ezért a gumiknak egész hétvégén jól kell teljesíteniük. Nagy kihívás lesz, és a szabadedzéseken meg kell bizonyosodnunk róla, az autónk illik a pályához. Ahogyan tudom, sok svéd szurkoló érkezik majd a versenyre, beleértve a tucatnyi barátomat is. Örül neki, hogy ott lesznek, és remélem, segíteni tudnak abban, hogy még jobban odategyem magam” – mondta Marcus Ericsson.

Felipe Nasr nem győzte fel sorolni, mennyi mindennel kell megküzdeni a Magyar Nagydíj alatt. „A budapesti nagydíj mindig sok kihívást tartogat, hiszen a pálya számtalan kanyarból és rövid egyenesekből áll. A gumikat keményen igénybe veszik a körülmények, az autónak stabilnak kell maradnia fékezés és kigyorsítás alatt is. Itt nincs idő kihagyásra, hiszen mindig a következő kanyarra kell koncentrálnunk, egyedül a célegyenesben tudunk pihenni egy kicsit. Itt általában egész hétvégén meleg van, ami elég trükkössé teszi a gumitaktikát, de összességében szeretek itt vezetni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: