DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

A Toro Rossótól hozna szakembert a Red Bull?

A pletykák szerint az energiaitalos csapat a második istálló technikai vezetőjét, James Key-t csábítaná el. Christian Horner, a Red Bull főnöke cáfolta ezeket a híreket.

A számos alkalommal ígéretesen muzsikáló – egyesek által még a Red Bull autójánál is ütőképesebbnek tartott – STR10 James Key tervező kézjegyét viseli, elsősorban neki tulajdonítják a konstrukció eredményességét. Max Verstappen, a csapat pilótája szerint a Toro Rossóé a mezőny három legjobb karosszériája közé tartozik, igazi fegyvere pedig a nagy leszorítóerő.

A Red Bull fő problémája a Renault-motor, de RB11-ese sem felel meg az előzetes elvárásoknak, melyben szerepet játszhat az is, hogy Adrian Newey kevésbé aktív a csapatnál, mint az elmúlt években. Ezért merülhetett fel a pletyka: az istálló megpróbálja áthozni Key-t a Toro Rossótól.



„Egyáltalán nem érdeklődünk a lehetőség iránt” – állította Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a formula1.com-nak. „Erős műszaki csapatunk van. Adrian továbbra is érdekelt minden folyamatban levő munkában, Rob Marshall, Pierre Wache és Dan Fallows személyében pedig erős csoport áll mögöttünk. Nem áll szándékunkban semmin változtatni.”

„Sajnos az összetevőre, amely a legnagyobb hatást gyakorol a versenyképességünkre, nem vagyunk ráhatással” – hozta fel ismét a Renault-motor gyengeségét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: