DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

A Lotus sérti Grosjean büszkeségét

A franciának idén már öt szabadedzésen át kellett adnia helyét a csapat tartalékversenyzőjének, Jolyon Palmernek. A Lotus szerint ez teljesítményére nincs hatással, másra azonban igen.

A 2014-es GP2-es sorozat bajnoka, Jolyon Palmer versenyzői ülést nem talált a Formula-1-ben, a Lotusnál azonban kapott egy tartalékosi pozíciót, szerződése pedig számos szabadedzésen való részvételre is szól. Eddig öt pénteki napon vezethette az E23-at, a három hátralevő európai hétvégén szintén autóba ülhet, valószínűleg pedig az év végéig még ezen felül is kap néhány lehetőséget. Mivel pedig Pastor Maldonado kontraktusára hivatkozva nem hajlandó félreállni, eddig minden alkalommal Romain Grosjeannak kellett átadnia helyét.



„Nem hiszem” – mondta Alan Permane, a Lotus pálya menti feladatokért felelős igazgatója, mikor arról kérdezték, hátrányosan érintheti-e Grosjean teljesítményét a kihagyott idő. „Egy Romain kaliberű versenyző esetében jobban árthat a büszkeségének, mint tényleges teljesítményének. Nézzék meg első etapjait a második szabadedzéseken. Pszichológiai dolog lehet, hogy a második edzésen kimegy, és rögtön gyorsabb Pastornál.”

„Természetes, hogy Romain frusztrált, mivel elveszít néhány pénteket. Gyanítom, hogy ennek oka részben az imidzs, ezt pedig egyikünk sem szereti” – utalt arra, hogy a Lotusról kedvezőtlen képet festhet, hogy az egyik versenyző kénytelen rendszeresen feladni autóját. Ennek természetesen alapos okai vannak. „Sokkal szívesebben lennénk egy élcsapat, amelynek szuperül jó anyagi háttere van. A helyzet azonban nem olyan rossz.”

„Jolyon kiváló visszajelzéseket ad nekünk a tesztelés során. Jó és nyugodt, valamint nagyon elégedett, hogy részt vehet a munkában” – szögezte le Permane, hogy Palmert azért nem kényszerűségből viselik el maguk között. „Szívesen látott része a csapatnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: