DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Hülkenberg: Befejezetlen ügyem van az F1-ben

A Ferrarival ismételten hírbe hozott német tehetség a Le Mans-i győzelem ellenére sem akar hátat fordítani a királykategóriának, mivel úgy érzi, hogy van még dolga a száguldó cirkuszban.

A közvélemény által hatalmas tehetségnek tartott, ám a nagycsapatok ülésére évek óta hiába pályázó Nico Hülkenberg a Crash.net című lapnak adott interjújában kifejtette, hogy érzése szerint a fantasztikus Le Mans-i siker új lendületet adhat karrierjének: „Semmi kétség, hogy a 24 órás megnyerése eddigi karrierem legnagyobb eredménye. Hihetetlen érzések kerítettek hatalmukba a leintést követően, ezt soha nem fogom elfelejteni. Úgy gondolom, hogy a megítélésem és az önéletrajzom szempontjából is nagyon jót tett a dolog.”

hulk_win_nagy



Bár a győzelem után úgy vélhettük, hogy a siker csak erősebbé teszi a németben azt a gondolatot, hogy a WEC-ben folytatja karrierjét, szavaiból úgy tűnik, hogy ez az eredmény inkább az F1 felé billentette a mérleg nyelvét: „Bár a versenyzők általában türelmetlenek, s mielőbb győztes autóra vágynak, ezt ki is kell érdemelni, s jelenleg még ebben a folyamatban vagyok benne. Harcos vagyok, tovább harcolok, és próbálom megtalálni a lehetőséget. Az F1-re koncentrálok, hiszen úgy érzem, hogy van még itt befejezetlen ügyem.”

Az viszont aligha meglepő, hogy a Le Mans-i visszatérést vagy akár a teljes WEC-szezon teljesítését egyáltalán nem tartja kizártnak a német, sőt... „A jövőben még elcsábulhatok... Egyszer már teljesítettem a Le Mans-t, s úgy vélem, nem ez lesz az egyetlen alkalom karrierem során, ismét végig akarom majd csinálni. Persze attól is függ, hogy merre folytatódik az F1-es pályafutásom, milyen lehetőségeket kapok majd...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: