DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Hülkenberg megtáltosodott Le Mans után

Mika Salminen, a Force India és a Porsche német versenyzőjének, Nico Hülkenbergnek az edzője azt állítja, hogy a Le Mans-ban szerzett győzelem után az F1-es pilóta megtáltosodott.

„A Le Mans-ban szerzett győzelme után észrevehetően sokkal nagyobb lett az önbizalma” – nyilatkozta a finn a Turun Sanomat című újságnak. „Jelen pillanatban egyik sikere követi a másikat. Úgy tűnik, hogy jól alakulnak a dolgai” – tette hozzá Salminen.

jm1521ju379_resize



A német pilótát sokan a Formula-1 legnagyobb tehetségei közé sorolják, ennek ellenére még mindig arra vár, hogy egy topcsapatnál érjen el áttörést. Jelen pillanatban a Ferrarival hozták szóba, 2016-ban átveheti a küszködő Kimi Raikkönen helyét. Azonban ez nem jelent még mindig semmi komolyat, hiszen többször felmerült már a neve már az olasz istállóval kapcsolatban, ám mindig másvalakit választottak helyette.

Salminen hangsúlyozta, mennyire jó időszak van Hülkenberg mögött: „Nico nagyon keményen dolgozott a karrierjén, a most következő időszak pedig kritikus lehet a pályafutása szempontjából. Már Kanadában is jól ment neki, aztán jött Le Mans, ott sikerült győznie, most pedig itt volt Silverstone, ahol ugyancsak remekül teljesített."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: