DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

Lotus: Jövőre is marad Grosjean és Maldonado

A tavalyi GP2-bajnok Jolyon Palmernek (legalább) 2017-ig kell várnia a Lotus-ülésre, az enstone-i F1-es csapat második embere ugyanis közölte, hogy megtartják két jelenlegi pilótájukat jövőre is.

A Lotus istálló a télen szerződtette a harmadik versenyző pozíciójába Jolyon Palmert, a GP2 tavaly bajnokát, aki abban bízik, hogy két „elődjével”, Davide Valsecchivel és Fabio Leimerrel ellentétben F1-es üléshez juthat majd. Nem kizárt, hogy így lesz, az viszont annak látszik, hogy erre már jövőre sor kerüljön, hiszen mint a Lotus helyettes csapatvezetője, Federico Gastaldi leszögezte, az istálló felállása változatlan marad 2016-ban is.

grosjean_maldonado_mad



Amikor az f1i arról kérdezte, jövőre Palmer lesz-e az egyik versenyzőjük, Gastaldi így felelt: „Nem, maradunk a mostaniaknál. Pastor és Romain is a következő szezon végéig rendelkezik szerződéssel, és reményeink szerint Jolyon is nálunk marad harmadik számú pilótaként” – mondta Gastaldi, aki egyúttal azt is leszögezte, hogy a Lotus a későbbiekben számol a brit tehetséggel:

„Azért van itt, mert megnyert minden sorozatot, ami ehhez szükséges. Nem véletlenül került ide, nagy terveink vannak vele. Persze most még a tanulási fázisban van, hogy magabiztosabb legyen egy F1-es autóban ülve, de ő a jövő. Egyértelmű, hogy remek pilóta, és nagyszerű lenne, ha a következő jó angol versenyző nálunk lenne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: