DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Egyáltalán miből működik a Manor?

Nem érkeznek jó hírek a legkisebb F1-es istálló háza tájáról, de legalább Bernie Ecclestone immár szimpatizál velük – a brit milliárdos megbánta, hogy durva kritikával illette őket márciusban.

Az elmúlt fél évben rengeteget foglalkoztunk a gyakorlatilag már megszűnő, majd kis túlzással a síron túlról visszatérő Manor istálló megmentésével, így ezúttal talán nem szükséges felidézni a csodás megmenekülés-történet egészét, melyet a hírek szerint az tett lehetővé, hogy feltűnt egy fiatal brit üzletember, Stephen Fitzpatrick, aki nagyságrendileg 50 millió dollárt fektetett be saját vagyonából, hogy megmeneküljön az istálló.

Bernie Ecclestone azonban elmondása szerint egyáltalán nem biztos abban, hogy Fitzpatrick egyáltalán kifizette az összeget, vagy valaha ki fogja, amikor pedig a Sky riportere elmondta neki, hogy a fiatal brit üzletelési stílusát az övéhez hasonlítják, meglehetősen cinikusan felelt: „Valóban? A pénztermelésben nem lehetett valami sikeres, hiszen még ahhoz sem tudott eleget szerezni, hogy megfelelően működtessen egy csapatot...”

manor_ausztria



Ecclestone egyébként a szezon elején nyíltan kritizálta az istállót, különösen azt követően, hogy bár elutaztak Ausztráliába, ki sem hajtottak a pályára. A brit milliárdos most elmondta, hogy azóta már megbánta, ahogy a kiscsapattal bánt, Fitzpatrickkal kapcsolatban viszont vannak kétségei, szerinte nem kizárt, hogy csak a Marussia tavalyi teljesítménye miatt járó pénzdíj vonzotta őt a csapathoz: „Szerintem olyan dolgokra utazik, melyeknek van némi anyagi támogatása, és aztán erre támaszkodik anélkül, hogy pénzt tenne bele. Persze nem hibáztatom azért, hogy nem akarja az F1-be vinni a pénzét.”

A Telegraph értesülései alátámasztani látszanak az Ecclestone által mondottakat, a lap ugyanis úgy tudja, hogy az istálló jelenleg is mínuszban van, és csak a Fitzpatricktől érkező anyagi támogatásban bízhat. Christian Sylt F1-es újságíró pedig azt írta a csapat kapcsán, hogy a brit üzletember csakis arra vállalkozott, hogy „legalább 12 hónapig” biztosítja a Manor működését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: