DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Balesettel mutatkozott be a Ferrari fiatalja

Az osztrák teszt első napján vezető 19 éves olasz magára vállalta a felelősséget az SF15-T összetöréséért. A kellemetlen momentum ellenére álomszerűnek érzi bemutatkozását.

A Ferrari versenyzői akadémiájának tagja, Antonio Fuoco kedden, a Red Bull Ringen tartott szezon közbeni teszt nyitónapján életében először vezetett Formula-1-es autót, ráadásul tette ezt rögtön a világbajnokság legnagyobb múltú csapatának színeiben. A nagy napon azonban csorba esett, amikor a GP3-ban versenyző olasz megcsúszott a vélhetően még nedves rázóköveken, és a gumifalnak ütközött, megrongálva az autó elejét.



„Sajnos hibát követtem el az első kanyarba menet. Elveszítettem az autó hátulját, amelyet nem tudtam újra megfogni, emiatt eltaláltam a gumifalat. Egy másik kanyarban talán lehetséges lett volna menteni. Ez a tapasztalat segíteni fog engem, ha legközelebb az autóban ülök” – idézi az Autosport az ifjú versenyzőt, aki ezt leszámítva eredményes napot teljesített, 71-szer ért körbe a pályán (ez pontosan a vasárnapi versenytáv), a negyedik legjobb időt futotta meg, 326 ezredmásodpercre az első helyezett mercedeses Pascal Wehrleintől. „Egészen addig, úgy gondolom, jó munkát végeztem. Minden alkalommal keményebben nyomtam, ahányszor kimentem.”

„Nagyszerű érzés volt beteljesíteni gyerekkori álmom, hogy a Ferrari Formula-1-es autóját vezethetem” – beszélt a csapat akadémiájába tavaly óta tartozó Fuoco arról, mit jelentett számára a keddi nap. „Mostantól azonban többet akarok. A hibának nem volt köze ahhoz, hogy az autót nehéz lett volna vezetni. Rögtön kényelmesen éreztem magam benne, az első etapoktól kezdve. Nagy kár, hogy nem sikerült befejezni a programot, részben a hibám, részben az ellenséges időjárási körülmények miatt.”

Az ifjoncot a teszt szerdai napján a Ferrari hivatalos tartalékversenyzője, Esteban Gutierrez váltja, aki idén másodszor vezeti az olasz istálló autóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: