DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Türelemteszt: Az eső az úr Spielbergben

Ember tervez, Isten végez – ahogy a mondás tartja. Az F1-es csapatok zsúfolt programtervvel készültek a kétnapos kollektív tesztre, de kedd délelőtt csak a türelmüket és a humorérzéküket tehették próbára.

A mai napon egy kiadós eső fogadta a Red Bull Ringen a Formula-1 szereplőit, amely az idő múlásával nemhogy alábbhagyott volna, még nőtt is az intenzitása. Az első 45 percben három fiatal tesztpilóta, Stoffel Vandoorne (McLaren), Antonio Fuoco (Ferrari) és Esteban Ocon (Force India) ugyan egy-egy installációs kör erejéig a pályára merészkedtek, ám ennek pont annyi értelme volt, hogy legalább becsületből bőrig ázzanak, mért körre már egyikük sem vállalkozott a zuhéban.

Fuocónak egyébként ez volt a legelső köre egy F1-es autó volánjánál, ám talán neve hozott neki balszerencsét (olaszul a fuoco tüzet jelent), és a gyakorlatban is bebizonyosodott, hogy megfelelő mennyiségű víz eloltja a tüzet!

Max Verstappenre is komoly feladat várt volna a mai napon, ám délelőtt ehelyett maradt neki a csónakhajtogatás, ami egyesek szerint amúgy is jobban illik az életkorához, mint egy F1-es autó vezetése…

A pályán uralkodó áldatlan állapotok láttán a Mercedes egyébként változtatott eredeti tesztfelállásán, így ma hivatalosan Pascal Wehrlein az, aki nem vezeti a W06-ot az időjárási körülmények miatt, és szerdán már Nico Rosberg lesz a soros. 

45 perc után egyébként piros zászlóval meg is szakították az edzést, még mielőtt bárkinek eszébe jutott volna összetörni magát és környezetét a lehetetlen körülmények közepette. A legfrissebb híradások szerint ebédidőhöz közeledve valamelyest csökkent az eső intenzitása, így felcsillant a remény, hogy délután már valóban láthatunk majd F1-es tesztre emlékeztető jeleneteket is Spielbergben!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: