DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Maldonado: Nyugi, kézben volt a dolog!

A venezuelai pilótának köszönhettük az F1-es Osztrák Nagydíj egyik leglátványosabb momentumát, amikor a célegyenesben óriásit mentett - jutalma egy jól megérdemelt hetedik hely lett érte.

Montreal után ismét kettős pontszerzés nézett ki a Lotus számára Spielbergben, de ezúttal nem alakult minden az enstone-iak szájíze szerint. Hiába produkáltak remek versenyt az arany-fekete autók, csak Maldonado ért célba, Grosjeant a 35. körben váltóhiba fektette két vállra. De a venezuelai nem csak célba ért, hasznos pontokat hozott a konyhára, sőt, a verseny egyik legszebb momentuma is a nevéhez kötődött, amikor a leintés előtt nem sokkal parádésan fogta meg a célegyenesben táncolni kezdő Lotusát.



Nagyszerű ismét a hetedik helyen végezni, és az ezért járó pontokat begyűjteni. A csatánk Maxszal remekül sikerült – a gumijaim melegek voltak, és közel autózva hozzá elveszett a tapadás – de kézben tartottam a dolgokat! Nagyon akartam azt a pozíciót, és úgy vélem, hogy megérdemeltük. Úgy tűnik, számunkra most következik a szezon jó része, mindent bele fogunk adni a továbbiakban is, hogy minél több pontot gyűjtsünk” – nyilatkozta Maldonado a verseny után.

Romain Grosjean a 8. helyen végzett volna, ha minden az addig megszokott kerékvágásban halad, de a váltómű másképp gondolta, így a franciának a bokszban ért véget a versenye. „Természetesen csalódott vagyok a kiesés miatt, hiszen jól teljesítettünk a bokszkiállás után. Remek érzés volt kerék a kerék elleni csatában felülmúlni a többieket, és ha nincs a meghibásodás, a 8. helyen végezhettünk volna. Reméljük, hogy magunk mögött hagyjuk a balszerencsénket, és Silverstone-ban ismét jól teljesítünk majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: