DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Lógó orrok a Lotusnál

Az istálló nem tudta hozni Ausztriában, amit szeretett volna. Romain Grosjean autója meghibásodott, pedig az ötödik helyet is elérhetőnek tartotta volna a szezon nyolcadik F1-es versenyén.

Nem úgy szerepelt az Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzésen a Lotus, ahogy azt elvárták: a biztató szabadedzések és versenyzők által emlegetett potenciál ellenére Pastor Maldonado a Q3-ba sem jutott be, Romain Grosjeannak ez sikerült, de az utolsó etapban nem gurult pályára, emiatt csak a tizedik helyről indulhat. Érthető, hogy a versenyzők soraiban nincs nagy öröm.

„Hidraulikus meghibásodás volt, úgy gondolom” – magyarázta bokszban maradását Grosjean. A Lotus azóta megerősítette, valóban ilyen jellegű probléma történt. „A Force India ellen küzdöttünk egész hétvégén, ezért jó dolog lett volna ott lenni, ahol most Nico van” – folytatta Grosjean, utalva Hülkenbergre, aki parádés ötödik rajteredményt szerzett. A francia úgy gondolja, számos másik autónál lesz sokkal jobb tempójuk holnap. „Valószínűleg a Sauber kevésbé gyors a versenyen, a Toro Rosso úgyszintén. Általában a Force India is szokott gyengélkedni a futamokon.”



Pastor Maldonado vezetői hiba miatt lett végül csak 11. a középső szakaszban. „Egyszerűen elveszítettem a kocsit az utolsó előtti kanyarban. Eléggé nedves volt, talán egy kicsit túl gyorsan mentem, és elhagytam az ívet. A Q3 igen könnyen elérhető lett volna. Hét tizeddel gyorsabb voltam az addigi legjobbamnál. De holnapra javulhatunk. Jó helyen vagyunk ehhez” – mondta a venezuelai, aki a második szabadedzést még negyedikként zárta.

A két Lotus Danyiil Kvjat motorbüntetése miatt egy-egy hellyel előbbről indulhat. A Kanadai Nagydíjon igen előkelő rajteredményeket, ötödik és hatodik pozíciót gyűjtöttek, versenytempójuk azonban nem volt elég ahhoz, hogy megtartsák a helyeket. „Aerodinamikai gondunk volt Kanadában, főleg az én kocsimnak” –árulta el Maldonado. „Valahol nagyon sokat veszítettünk. A versenyen még intenzívebben jelentkezett, mivel a gumi tapadása jelentős volt. Próbáltuk megtalálni, de nem sikerült. Ezen a pályán továbbra sincs teljesen rendben, de már jobban működik. Azt hiszem, egészen versenyképesek lehetünk holnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: