DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

A Renault halálpályáinak java még hátravan

Kanada, Ausztria és Silverstone – ez a három, motorerő szempontjából hangsúlyos pálya elvileg a Renault mumusa. Büszkék arra, hogy az F1-es erőforrás eközben egyre megbízhatóbb.

A Renault csapatai – azaz a Ferrarival szóba hozott Red Bull és a Toro Rosso – szenvedtek a hosszú egyenesek uralta montreali pályán, a négyesből egyedül Danyiil Kvjat szerzett pontot egy szerény 9. hellyel. Márpedig a naptár következő két állomásán, a Red Bull otthonában, Ausztriában, valamint Nagy-Britanniában is elengedhetetlen a magas végsebesség és motorerő. Az Osztrák Nagydíjon tavaly szintén egyetlen Renault motoros kocsi végzett a legjobb tíz közt, a 8. helyezett Daniel Ricciardo.



„Ausztria a második a gyors, lendületes pályák sorában, Montreal után és Silverstone előtt” – mondta a Renault F1-es műveleti igazgatója, Remi Taffin a hétvégi nagydíj előtt. „A kör nagy részét nyitott gázzal teljesítik, a hosszú egyeneseket pedig kemény fékpontok kötik össze. Ezek az elemek és a nagy magasság nehéz feladat elé állítják az erőforrásokat.”

„A szezon eleje óta alkalmazott módosításoknak köszönhetően tudjuk, az Energy F1 most már elég masszív ahhoz, hogy megbirkózzon egy ilyen típusú pálya kihívásaival. A kanadai verseny egyben egy kemény teszt volt, amelyen mindenféle probléma nélkül estünk át. Ugyanakkor elismerjük, arra kell koncentrálnunk, hogy teljesítménypotenciálunkból a legtöbbet hozzuk ki.”

„Ez nyilvánvalóan hosszabb távú cél, több területen jól haladunk. Tudjuk, hogy ez a pálya nem fog a kezünkre játszani, de folytatnunk kell a munkát a partnerekkel, hogy a legtöbbet hozzuk ki a meglevő csomagból, karosszériából és motorból egyaránt, valamint megragadhassuk a lehetőségeket” – zárt beismeréssel és optimizmussal Taffin, akinek szavaiból sejteni lehet, nem számít arra, hogy a Red Bull Ringen fognak megtáltosodni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: