DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Imolába kerülhet az Olasz Nagydíj 2017-től?

Az egyszer az Olasz, hosszú éveken át pedig a San Marinó-i Nagydíjnak otthont adó város polgármestere ma találkozott az F1 első emberével, Bernie Ecclestone-nal. Évenkénti váltás is elképzelhető.

Ez aztán igazi fordulat lenne! A legfrissebb hírek szerint, ha Monza el is veszítheti a versenyét, Olaszország akkor sem maradna Formula-1 nélkül, ugyanis az ország másik nagy múltú F1-es pályája, Imola vehetné át az Olasz Nagydíj rendezését. Erről maga a város polgármestere, Daniele Manca beszélt, miután a mai napon több ember társaságában találkozott Bernie Ecclestone-nal Londonban. Imola mentheti meg az Olasz Nagydíjat?

imola



A polgármester az olasz Omnicorse-nak nyilatkozott a találkozó után: „Meg akartuk mutatni Ecclestone-nakk, hogy Imola városa vissza akarja kapni a Formula-1-et. De mindenekelőtt az célunk, hogy megmaradjon az Olasz Nagydíj, akár úgy is, hogy évenkénti váltásban különböző pályákon rendezzük. Egyúttal bemutattuk az Autodromo felélesztésére vonatkozó terveinket is, annak pénzügyi hátterével és a következő évekre vonatkozó menetrenddel együtt.”

„Ecclestone elmondta, hogy tulajdonképpen sosem akarta elhagyni Imolát, s azt se feledjük, hogy maga Enzo Ferrari kérte őt arra, hogy rendezzenek versenyt a pályán” – mondta a polgármester, aki azt is elárulta, hogy a pálya legkorábban 2017-ben kerülhet vissza a versenynaptárba: „Ecclestone vállalta, hogy megvizsgálja a visszatérés lehetőségét, illetve annak lehetséges időpontját. A célunk a 2017-es esztendő.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: