DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 5. péntek
F1

Red Bull: Valami nincs rendben Ricciardóval

A Red Bull főmérnökének meglátása szerint Daniel Ricciardo az utóbbi időben nem hasonlít tavalyi önmagára, de bízik benne, hogy hamarosan sikerül visszajuttatniuk az ausztrált a helyes útra.

Az előző évben három futamgyőzelmet szerző Ricciardo Red Bullja idén már koránt sem muzsikál olyan jól, hogy azzal a dobogós helyek sorsába beleszólhasson, és az ausztrál számára különösen nehéz volt ezt megemészteni Montrealban, ahol 2014-ben még nyert, most viszont a pontszerzők közül is kicsúszott.

Ricciardo a pontversenyben ugyan még mindig jobban áll csapattársánál, Danyiil Kvjatnál, ám Monacóban és azt követően Kanadában is mögötte végzett. Korábban Christian Horner már rámutatott az ausztrál frusztrációjára, most pedig a csapat főmérnöke, Paul Monaghan is különleges jelenségre lett figyelmes.

Dppi_00115008_075



„Elég vegyes versenyünk volt” - értékelte a montreali történteket a szakember. „Danyiil erős délutánt zárt, végig simán vezetett és a gumijaira is ügyelt. Remek teljesítményt nyújtott. A futam során viszont az járt a fejemben, hogy vajon mi történhetett Daniellel? Valami jól láthatóan nincs rendben nála, de még rá kell jönnünk, hogy mi is az. Ha megtaláljuk, visszajuttatjuk őt arra a szintre, ahol lennie kell.”

Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy a jövő hétvégén, a Red Bull Ringen fog megfordulni a csapat szerencséje, hiszen Monaghan újabb küzdelmes versenyt vár, amelyen minden bizonnyal motorcsere miatti rajtbüntetéssel is számolniuk kell majd.

„Ausztria következik, ami egy újabb nagy motorerőt igénylő pálya, így talán nem fog tökéletesen illeni az autónkhoz. Viszont a múltban itt jártam versenyeken szakadó esőben és nagy hidegben is, így sohasem tudhatjuk, hogy mi fog történni. És persze ez a Red Bull hazai versenye, így bármi is lesz, biztosan jó hétvége lesz számunkra” - összegezte a főmérnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: