DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 15. szombat
F1

Nem lesz aktív F1-es pilóta az idei Bajnokok Tornáján?

A világ legjobb autóversenyzőinek egy csokrát felvonultató, népszerű év végi gálaversenyt, a Bajnokok Tornáját idén november 20-21-én a londoni Olimpiai Stadionban rendezik meg.

Minderről a Bajnokok Tornája (Race of Champions, vagy RoC) hivatalos weboldalán adtak tájékoztatást a rendezők. A népszerű gálaversenyen évről évre az autósportok legkülönbözőbb válfajainak jeles képviselői mérik össze tudásukat egyenlő technikai feltételek mellett, egy arénajellegű, párhuzamos nyomvonalú épített pályán.

A tavalyi versenyt a korábbi 14-szeres F1-es nagydíjgyőztes David Coulhard nyerte, így jelenleg ő a Bajnokok bajnoka titulus büszke birtokosa. Az idei eseményt részben ezért, részben a hazai közönségre való tekintettel éppen vele promótálja a rendező, így a skót a hivatalos sajtóközleményben is megszólalt.



„Fantasztikus, hogy a Bajnokok Tornája újra Londonba látogat” – utalt rá DC, hogy korábban még 2007-ben és 2008-ban a Wembley-ben már rendeztek hasonló viadalokat. A tavalyi versenynek Barbados adott otthont, de Coulthard egy nem is olyan burkolt utalást tett rá, hogy szerinte Nagy-Britanniában jobb helye van a show-nak. „Mindegyik RoC-nak megvolt a maga különlegessége, de Nagy-Britanniában hatalmas hagyományai vannak a motorsportnak, és nagy szó, hogy abban a stadionban versenyezhetünk majd, ahol három évvel ezelőtt még olimpiai aranyérmek sorsa dőlt el.”

A helyszínválasztás nyilván nem véletlen ebből a szempontból, hiszen a RoC elnöke, Fredrik Johnsson mindig is előszeretettel utalt a Bajnokok Tornájára az autósportok olimpiájaként. Az egyéni versenyszám, a Bajnokok Tornája mellett idén is megrendezik a Nemzetek Kupáját is, ahol kétfős nemzeti csapatok mérkőznek meg egymással hazájuk képviseletében. 

Bár a helyszín már ismert, arra nemigen lehet számítani, hogy tömegesen megrohamoznák a szurkolók a jegypénztárakat, azt egyelőre ugyanis nem tudni, hogy Coulthardon kívül mely sztárpilóták fognak részt venni az idei rendezvényen. Ráadásul, az időpont első ránézésre sem tűnik túl szerencsésnek, hiszen az F1-es pilótáknak a november 20-21-ét megelőző és az azt követő hétvégén is versenyük van Brazíliában, illetve Abu-Dhabiban, így az gyakorlatilag máris borítékolható, hogy jelenleg is aktív F1-es pilótát idén nem láthatunk majd a Bajnokok Tornája mezőnyében. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: