DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Grosjean sokáig aludhat péntekenként

A Lotus bejelentette, hogy F1-es tartalékversenyzője, Jolyon Palmer az Olasz Nagydíjig lehetőséget kap minden első szabadedzésen. Valószínűtlen, hogy Maldonado félre fog állni a kedvéért.

A 2014-es GP2-es sorozatot megnyerő Jolyon Palmer harmadik versenyzőként került a Lotushoz, az pedig hamar kiderült, hogy szerződése számos (egyes értesülések szerint tíz) pénteki első szabadedzésen való vezetési lehetőséget is magában foglal. A 24 éves pilóta a Lotusba ülhetett Kínában, Bahreinben és Spanyolországban, a Lotus pedig bejelentette, hogy a következő öt versenyen – Ausztriában, Nagy-Britanniában, Magyarországon, Belgiumban és Olaszországban, azaz az összes hátralevő európai nagydíjon – is neki jutnak a péntek délelőttök. Emellett vezetni fog az osztrák verseny utáni teszten is.



Palmer az előző három alkalommal Romain Grosjean helyét foglalta el, Pastor Maldonado állítólag szerződésére hivatkozva nem hajlandó félreállni a csapat kedvéért. A jelek arra mutatnak, hogy a bajnokság 9. helyén álló Grosjean csonka versenyhétvégékre számíthat egészen Szingapúrig.

„Igazán várom, hogy első edzésen újra vezethessem az E23-at, azután pedig a teszten is, mivel az elmúlt pár versenyen nem igazán voltam a pilótafülkében. Az autó tempója igazán erősnek tűnt Montrealban, sokat javult a legutolsó szezon közbeni teszt óta, amelyen Barcelonában részt vettem. Számomra is hasznos lesz még több kilométert teljesíteni, és még versenyképesebb autóban ülni, mint legutóbb” – nyilatkozta Palmer, aki valószínűleg Monza után is kap majd edzéseket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: