DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Bernie: „Az a híres osztrák, Niki... Niki...”

Amellett, hogy memóriája kissé megviccelte, Bernie Ecclestone néhány érdekes kérdést is megválaszolt az F1 Racingnek, például visszavonulásával és egy különös pletykával kapcsolatban.

Bernie Ecclestone-nal nemrég különleges interjút készítette az F1 Racing, a kérdéseket ugyanis az olvasók tehették fel a sportág első emberének. Az egyik legérdekesebb kérdés az volt, hogy melyik két versenyzőt ültetné be csapatába a Formula-1 történetéből, ha bármelyik korból választhatna:

„Az autók és a csapatok mára teljesen mások, mint húsz évvel ezelőtt, így nem mondhatod... Úgy értem, ha ma azt mondják, hogy bárkit választhatok, akkor feltéve, hogy elég intelligensek ahhoz, hogy ne okozzanak gondot, Lewist és Sebastiant választanám. Mindkettejükkel jól kijövök, és szerintem egymást is bírnák. Egyikük egója sem túl nagy, s remekül végzik a munkájukat” – mondta Ecclestone, aki ezt követően 1979-et is felidézte, amikor egy korábbi és egy leendő bajnok főnöke volt a Brabhamnél:

ecclestone_lauda



„Soha nem volt gondom a versenyzőimmel, így se Nelson Piquet-vel, se... Mi is a másik srác neve...? Az osztrák, nagyon híres... Niki... Niki Lauda...” – mondta Ecclestone, a szerző elmondása szerint egyszerre nevetve és csodálkozva azon, hogy nem segítették ki. „Niki és Nelson jól kijöttek egymással, s a csapat is remek volt körülöttük.”

Ecclestone emellett néhány más dolgot is elárult az interjúban, többek közt arra a kérdésre is felelt, hogy mikor tervez visszavonulni: „Fogalmam sincs. Amikor már úgy érzem, hogy nem tudom megfelelően elvégezni a munkámat” – mondta a 84 éves milliárdos, aki kacagva tagadta le azt a „vádat”, hogy van egy repülője, melyet csakis arra használ, hogy brazíliai farmja egyik végéről a másikra repüljön.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: