DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Sauber-főnök a börtöntől félt vdG miatt

Monisha Kaltenborn beismerte, hogy attól tartott, hogy börtönbe kerülhet a van der Garde-sztori miatt, aki szerződését lobogtatva követelt ülést magának a 2015-ös F1-es szezon elején.

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn beismerte, hogy attól tartott, hogy a 2015-ös szezont egy ausztrál börtönben kezdheti majd meg. A svájci csapatvezető eddig nem beszélt sokat a Giedo van der Garde-sagáról, mely beárnyékolta a Sauber nagyszerű szezonkezdetét, most viszont őszintén felelt az UOL Esporte azon kérdésére, hogy valóban rács mögé kerülhetett volna-e márciusban:

„Valódi kockázata volt a dolognak... Jogilag arról van szó, hogy van egy álláspontom, majd született egy ezzel ellentétes döntés, ezt követően pedig megegyeztünk, ám ez a történet egészen másként is végződhetett volna” – mondta Kaltenborn, aki maga is végzett jogász, így igen pontosan átláthatta helyzetét:

kaltenborn_D



„Nagyon stresszes időszak volt ez számomra, de egyértelmű volt a feladatom: megvédeni a csapatomat és a versenyzőimet. Olyan helyzetbe kerültem, melyet a média teljesen félreértett, ám nem magyarázgattam meg, mivel meg kellett védenem az istálló személyzetét” – mondta a svájci csapatvezető, aki ezt követően hangsúlyozta, hogy van der Garde nem ülhetett volna autóba Melbourne-ben, hiszen nem rendelkezett szuperlicensszel.

„Roppant nehéz helyzet volt ez számunkra, mivel semmit nem mondhattunk, s a legtöbb embernek, aki erről a szituációról írt, halvány fogalma sem volt arról, ami éppen zajlik, de így is véleményt formáltak, méghozzá igen keményen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: