DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

A Manor lesz az új gyári Renault-istálló?

Elsőre őrült beszédnek tűnik, de könnyen lehet, hogy van benne ráció: a jeles szakemberek érkezése hátterében egy hatalmas változás állhat a legkisebb F1-es csapat, a Manor számára...

Ahogy arról nemrég beszámolhattunk, a mezőny legkisebb csapata, a Manor három ismert technikai szakembert szerződtetett háttérstábjába, köztük azt a Bob Bellt, aki többek közt a Mercedesnél is dolgozott a korábbiakban. Mivel őt, valamint a szintén a Manorhoz szerződő Gianluca Pisanellót is kapcsolatba hozták a tervezett „új” gyári Renault-csapattal, Luca Furbatto frissen igazolt főtervező pedig jól ismeri a franciák erőforrásait, felmerült a kérdés, hogy nem arról van-e szó, hogy a Manor lesz a Renault gyári csapata a jövőben.

manor_monaco



Az már egy ideje nyílt titok, hogy franciák újfent teljes gyári alakulattal akarnak részt venni a királykategóriában. Több jelölt is felmerült arra, hogy melyik jelenlegi istállónál veszik át a hatalmat a legvalószínűbbnek a Lotus és a Toro Rosso tűnt, előbbi a történelem, utóbbi pedig a jelenlegi helyzet miatt. Ám úgy néz ki, hogy egyikükkel sem köttetik meg az üzlet: a Lotus-tulajdonos Gerard Lopez állítja, hogy konkrét ajánlatot sem kapott, míg a Toro Rosso esetében a Red Bull által kért ár bizonyult túl magasnak.

A Renault csapatvásárlási szándékai viszont, ahogy az Auto Motor und Sport e témát taglaló cikke is hangsúlyozza, teljesen egyértelműnek tűntek az elmúlt időben. S most az a tény, hogy két a franciákkal kapcsolatban álló szakember bukkant fel a Manornál, egy csapatnál, melyet minden bizonnyal roppant olcsón megszerezhetnének, csak két dolgot jelenthet. Az egyik az, hogy a „kis túlélő” a Renault gyári istállója lesz hamarosan, a másik pedig az, hogy a franciák lemondtak az egész projektről, s a velük kapcsolatba lépett szakemberek kénytelenek voltak szétszéledni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: